LITVANCI NOVA NAJVEĆA MUŠTERIJA MITROGOLA: Sve žrtve koje su osetile gnev srpskog napadača!

Autor:

Sport

11.09.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitrović u nedelju het-trikom došao do osmog gola u duelima s baltičkom selekcijom. Prethodno su neslavni rekord držali Luksemburžani (6).

LITVANCI NOVA NAJVEĆA MUŠTERIJA MITROGOLA: Sve žrtve koje su osetile gnev srpskog napadača!

Foto: FSS

Aleksandar Mitrović bio je heroj fudbalske Srbije u meču šestog kola Grupe G kvalifikacija za EVRO 2024, budući da je na gostovanju u Litvaniji i pobedi od 3:1 nad domaćinom postigao het-trik. Dolazi se, dakle, do brojke od osam pogodaka Mitrogola u duelima s baltičkom selekcijom, samo jednom u nizu reprezentacija koje su osetile njegov napadački gnev.

Spisak njegovih žrtava je poduži. Kako i ne bi kada je rođeni Smederevac i najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima stigao do kvote 55, kad je reč o golovima u dresu s nacionalnim grbom. Litvanicima je posle nedeljnog meča postao istinska noćna mora pošto na njegovoj listi za odstrel zauzimaju prvu poziciju.

Niz je započeo novembra 2018, u šestom kolu C grupe Lige nacija, kada je Srbija sa 4:1 pobedila na stadionu u Humskoj. Mitrović je tada bio strelac drugog kola za naše. Naredne, 2019, učinak protiv Litvanije podigao je na viši nivo. U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrali su "orlovi" dva duela s baltičkom reprezentacijom, a Mitrogol je po dvaput pogađao mrežu. Najpre u junu (4:1) na Marakani, a potom i u Kaunasu četiri meseca kasnije (2:1).

Međutim, doskora su mu redovna mušterija i najveća žrtva bili Luksemburžani. Mitrović je, naime, šest puta pogađao protiv ove reprezentacije. Na tri utakmice po dva gola. Više nego dobar bilans. Najpre 2019, u dvomeču kvalifikacija za EVRO 2020 (3:2 i 3:1), a zatim i na putu ka Mundijalu u Kataru pre dve godine (4:1).

Na Aleksandrovom spisku žrtava, pod rednim brojem tri, poređano je nekoliko reprezentacija. Naime, po tri gola dao je Boliviji, Portugalu, Švedskoj i Crnoj Gori, dok je čak devet selekcija po dvaput vadilo loptu iz mreže nakon Mitrovićevih pogodaka. U pitanju su Azerbejdžan, Austrija, Vels, Republika Irska, Nigerija, Rumunija, Rusija, Slovenija i Švajcarska. Po jednom strelac je bio protiv Gruzije, Kameruna, Kine, Kipra, Moldavije, Norveške, Paragvaja, Turske, Ukrajine, Francuske i Hrvatske, protiv koje je, inače, postigao svoj prvenac u dresu Srbije pre tačno deset godina u kvalifikacijama za Mundijal (1:1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading