BITNA POBEDA ZA "ORLOVE": Heroj Mitrović het-trikom za poluvreme srušio Litvance!

Autor:

Sport

10.09.2023

19:45 >> 22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv blog meča šestog kola kvalifikacija za EP, koji je naš tim igrao u Kaunasu - 3:1 (3:1).

BITNA POBEDA ZA "ORLOVE": Heroj Mitrović het-trikom za poluvreme srušio Litvance!

Foto: FSS

Fudbaleri Srbije izvojevali su bitnu pobedu u kvalifikacijama za EP, pošto su u okviru šestog kola G grupe savladali Litvaniju u Kaunasu rezultatom 3:1 (3:1). Apsolutni heroj trijumfa "orlova" bio je napadač Aleksandar Mitrović, koji je za poluvreme postigao het-trik i raspršio sve nade baltičke selekcije da može do senzacije. Mitrogol se u strelce najpre upisao u 21. minutu, da bi u 33. duplirao vođstvo Srbije. U oba navrata pogodio je glavom, a u ulozi pakera bio je levi bek Filip Mladenović. Mitrović je het-trik i svoju sjajnu partiju kompletirao u 43. minutu kada mu je asistirao kapiten Dušan Tadić. Smanjio je Paulauskas u 45+1. nakon konfuziju i greške naše odbrane.
Ovim trijumfom "orlovi" su se vratili na pobednički kolosek nakon bolnog poraza od Mađarske u prethodnoj rundi, kao i na drugo mesto u grupi koje su na kratko izgubili zbog pobede Crne Gore nad Bugarskom nešto ranije u nedelju (1:0).
Naredni meč Srbija igra protiv Mađarske u gostima 10. oktobra.

Na našem portalu mogli ste da pratite lajv-blog meča u Kaunasu:

KRAJ

90. minut: Sudija je produžio meč za četiri minuta.

 

85. minut: Nove promene u timu Srbije. Samardžić je na terenu usmesto Tadića, Radonjić menja Mladenovića.

78. minut: Jankauskas preti posle kontre, ali nedovoljno dobro za dobro postavljenog Vanju.

72. minut: Piksi konačno menja. Vlahović na terenu trostrukog strelca Mitrovića, a umesto Živkovića ušao je Stefan Mitrović.

67: minut: Ivan Ilić promašuje zicer. Kao na tacni ga je poslužio Sergej, ali šut fudbalera Torina i Srbije odlazi pored stative.

65. minut: Ritam igre je opao u nastavku. Srbija kontroliše dešavanja na terenu. 

55. minut: Dobar trzaj glavom Sergeja Milinkovića Savića posle kornera. Ipak, lopta odlazi preko prečke.

Foto: Tanjug/AP

GAZE: "Orlovi"

48. minut: Bomba Gudelja sa oko dvadesetak metara! Gertmonas jedva brani. Nakon toga i Mitrović ponovo preti glavom.

46. minut: Počelo je drugo poluvremene. Selektor Stojković nije izvršio nijednu izmenu, dok domaći imaju dve promene.

Poluvreme

45. minut: Litvanija smanjuje na 3:1. Konfuziju i greške naše odbrane iskoristio je Paulauskas. 

43: minut: Het-trik Mitrovića! Srbija vodi 3:0 protiv Litvanije. Ovog puta paker je kapiten Dušan Tadić.

 

 

 

 

37. minut: Tadić je izašao sam ispred golmana posle sjajnog dodavanja Sergeja. Međutim, želeo je da bude nesebičan, pa je šansa propala. Trebalo je da šutira.

Foto: printscreen/RTS

TANDEM: Paker Mladenović i egzekutor Mitrović

33. minut: Bravooooo! Mat u tri poteza. Tadić je na levoj strani pronašao raspoloženog Mladenovića, koji je ponovo, kao na tacni, poslužio Mitrovića - 2:0! Drugi gol Mitar postiže glavom. Ovo mu je sedmi u duelima sa Litvancima. Postaje njihova noćna mora!

 

 

30. minut: Mitrović je, očekivano, najveća pretnja za baltičku selekciju. Umalo je iskoristio grešku štopera, ali je golman domaćih bio na visini zadatka. 

21. minut: GOL, GOL, GOL! Aleksandar Mitrović pogađa glavom za 1:0! Mitrogolu je ovo šesti gol protiv Litvanaca. Mladenović je asistent.

 

19. minut: Prete i domaći. Lasickas je umalo izbio sam ispred našeg golmana, ali je Vanja Milinković Savić bio pribran i stigao do lopte pre igrača Litvanije.

12. minut: Velika šansa za Srbiju! Zicer je promašio štoper Miloš Veljković, koji je sa pet-šest metara neometan šutirao pored gola nakon centaršuta Mladenovića.

8. minut: "Orlovi" imaju terensku inicijativu, ali bez ozbiljne pretnje za gol. Litvanci, očekivano, vrebaju šansu iz kontra-napada.

1. minut: Meč je počeo, prethodio mu je minut ćutanja zbog nastradalih u stravičnom zemljotresu u Maroku.

Foto: FSS

TIM: "Orlovi"

Loše vesti za Srbiju stižu iz Podgorice. Nakon meča Crna Gora - Bugarska, "orlovi" su pali na treće mesto, ali bi se pobedom u Kaunasu vratili na drugu poziciju. Crnogorci su, inače, do tri boda došli golom Stevana Jovetića u 90+7 minutu - 1:0.

Kapiten Dušan Tadić proslaviće bitan jubilej večeras. Naime, desetka Srbije odigraće 100. meč u dresu sa nacionalnim grbom.

 

Poznati su i sastavi, a naš selektor Stojković napravio je pet promena u odnosu na meč sa Mađarima:

Litvanija: Gertmonas, Lasickas, Lekijatas, Girdvainis, Beneta, Verbickas, Gineitis, Slivka, Golubickas, Černih, Paulauskas.

Srbija: V. Milinković - Savić, Milenković, Veljković, Babić, Živković, Mladenović, Gudelj, Ilić, Sergej Milinković - Savić, Tadić, Mitrović

 

Fudbalska reprezentacija Srbije igra izuzetno važnu utakmicu protiv Litvanije u gostima u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj dogodine. Četa selektora Dragana Stojkovića Piksija pokušaće da izvida rane od poraza u prethodnoj rundi, kada je na Marakani u četvrtak slavio najveći takmac za prvo mesto u Grupi G - selekcija Mađarske (2:1).
 Srbi i Litvanci dosad su odigrali sedam međusobnih mečeva, od kojih je naš tim u svoju korist rešio šest, dok je baltička reprezentacija slavila jednom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2009. godine. 
"Orlovi" imaju velike šanse da upišu novi trijumf, sudeći barem po prognozama kladionica, pošto se "dvojka" plaća kvotom 1,25, remi 5,75, a pobeda domaćina čak 12.
Evo šta su uoči meča u Kaunasu rekli selektor Stojković i napadač Mitrović:
- Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Što se tiče atmosfera, ona je na nivou koji je potreban i neophodan za ono što nas očekuje. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka - rekao je Piksi, dok se od Mitrogola očekuje da nastavi niz golova u duelima sa Litvanicima, pošto im je dosad dao čak pet:
- Lepo zvuči, ali svaka utakmica je drugačija, ja ću da se potrudim da nastavim taj niz. Nadam se da ću da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo.

Glavni sudija meča je Nemac Štegerman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading