PIKSI OPTIMISTA PRED LITVANCE! Hoćemo da uđemo u DRUŠTVO Đokovića i košarkaša! Mitrović NAJAVIO nastavak TRADICIJE!

Autor:

Sport

09.09.2023

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra u nedelju (20.45) na stadionu u Viljnusu.

PIKSI OPTIMISTA PRED LITVANCE! Hoćemo da uđemo u DRUŠTVO Đokovića i košarkaša! Mitrović NAJAVIO nastavak TRADICIJE!

Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković napominje pred okršaj s Litvanijom da on i njegovi izabranici nameravaju da uđu u društvo "uspešnih srpskih sportista".

- Nama je drago zbog svih uspeha naših sportista, a Kari Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Velik rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem. Mi želimo da budemo u toj grupi rezultata, da nastavimo taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja - rekao je Piksi.

Selektor "orlova" smatra da poraz u direktnom duelu od Mađara nije narušio atmosferu koja vlada u srpskom taboru.

- Najvažnije je kada izgubite utakmicu da pronađete lek. Sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka.

Republika

Foto: fss.rs

Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović

Prema njegovim rečima neće biti promena u sastavu, za razliku od utakmice koja je igrana u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić".

- Biće nekih promena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore. Ali, šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna - istakao je Stojković.

Rekorder po broju golova za nacionalni tim Aleksandar Mitrović nije zatresao mreže rivala na tri poslednja meča. Gledajući tradiciju, Litvanci mu dosta leže, jer je pet puta bio prcizan protiv narednog protivnika.

- Lepo zvuči, ali svaka utakmica je drugačija. Nadam se da ću sutra da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo. Takođe, ovom prilikom želim da naglaslim podršku košarkašima i Noletu, nadam se da će sutra biti lep dan za srpski sport - naglasio je Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ispravni

09.09.2023 22:31

Retardu nisi ti za društvo Novaka i košarkaša . Čoveče neradnici su ti tzv tvoji fudbaleri . Srbin sam i najviše volim moju državu , ali mrzim ovu reprezentaciju u kojoj se ne zna red , rad i disciplina ... Kao selektor i čovek Piksi je NULA ... Neš ti videti Evropsko u fudbalu i sutra gubiš budaletino ...