POSLEDNJI STEPENIK PRED LIGU ŠAMPIONA: Ludnica na "Ajbroksu", minimalci Antverpena i Kopenhagena

Autor:

Sport

22.08.2023

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revanši su 30. avgusta.

POSLEDNJI STEPENIK PRED LIGU ŠAMPIONA: Ludnica na "Ajbroksu", minimalci Antverpena i Kopenhagena

Foto: www.profimedia.rs

Detalj sa meča u Škotskoj

Fudbaleri Rendžersa i PSV Ajndhovena igrali su nerešeno - 2:2 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u grupnu fazu Ligu šampiona, dok su Kopenhagen i Antverpen ostvarili minimalne pobede.

Međutim, narednog utorka (30. avgusta) na programu su revanši, koji će biti poslednji stepenik za plasman u elitu. 

Najzanimljiviji duel ogiran je na kultnom stadionu "Ajbroks" u Glazgovu, reprizi prošlogodišnjeg dvomeča u plej-ofu kada je škotski tim bio uspešniji (1:0, 2:2). Ali, holandski predstavnik na dobrom je putu da se osveti. Rendžers je poveo u poslednjem minutu prvog poluvremena efektnim golom Senegalca Abdalaha Sima, pojačanja iz francuskog Anžea. U nastavku je viđeno puno više uzbuđenja i pogodaka, a PSV je dvaput stizao prednost domaćina. Najpre je izjednačio Ibrahim Sangare u 61, zatim i veteran Luk de Jong u 80. minutu, dok je prethodno za "policajce" pogodio Rabi Matondo u 76. minutu.

Ostala dva meča bila su siromašnija što se golova tiče. AEK je nakon spektakularne eliminacije zagrebačkog Dinama putovao na megdan šampionu Belgije - Antverpenu, i izgubio sa 1:0. Jedini pogodak viđen je u 16. minutu utakmice kada se u strelce upisao Jansen. Grci su od 51. imali igrača više jer je Bataile dobio direktan crveni karton, ali uzalud.

Poljski prvak Rakov je u prvoj utakmici na svom terenu poražen od Kopenhagena, a konačan rezultat bio je 1:0 za goste. Autogol za pobedu Danaca bio je delo domaćeg igrača Bogdana Rakovicana, koji je u 9. minutu matirao svog golmana Vladana Kovačevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading