ZVEZDA VEĆ NAPUNILA BUDŽET! Evo ko je sve OTIŠAO sa Marakane! Crveno-beli na TANDEMU zaradili 10.000.000 EVRA!

Autor:

Sport

19.08.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan posao srpskog šampiona.

ZVEZDA VEĆ NAPUNILA BUDŽET! Evo ko je sve OTIŠAO sa Marakane! Crveno-beli na TANDEMU zaradili 10.000.000 EVRA!

Foto: Starsport

Odmah posle osvojene šeste uzastopne titule i treće "duple krune" u nizu, na Marakani su se okrenuli "umivanju" igračkog kadra.

Najpre je stigao trener Barak Bahar i njegovi saradnici, potom pojačanja u liku Pitera Olajinke, golmana Omrija Glazera, Marka Stamenića, Miloša Degeneka, Uroša Kabića, Žana Filipa Krasoa...

Na red su došli i odlasci, a njih je i ovog leta bilo na pretek sa najvećeg srpskog stadiona. Ipak, veliki broj bivših fudbalera napustio je Zvezdu bez obeštećenja, uglavnom je to bila sporazuman raskid ugovora dve strane, pa crveno-beli nisu imali drastičnih priliva od tih transfera.

Među prvima sidro je digao iskusni Nenad Krstičić, popularni "Nena" je završio karijeru u klubu gde je dotakao igrački zenit, pa se posle osvojene titule na domaćoj sceni zvanično oprostio od aktivnog igranja fudbala.

Foto: Starsport

 

Dugogodišnji vojnik Zvezde Marko Gobeljić je odavno "precrtan" kod trenera Bahara. Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana već duže vreme pokušavaju da mu pronađu novu sredinu, a poslednji se javio turski drugoligaš Bodrum, koji bi rado video u svojim redovima nekadašnjeg igrača Napretka. Čeka se, međutim, još uvek na njegovog potvrdu transfera. 

Foto: Starsport

 

Zvezdin tandem Veljko Nikolić-Slavoljub Srnić otišao je bez obeštećenja sa Marakane u kiparski AEL, dok se argentinski bek Aleks Vigo nalazi pred povratkom u River Platu, iz koje je stigao na pozajmicu među crveno-bele. 

Foto: Starsport

 

Na isti potez odlučio se i iskusni napadač Aleksandar Pešić, koji se otisnuo "gratis" u mađarski Ferencvaroš, a posle dolaska Omrija Glazera, proslavljeni kapiten Milan Borjan je poslat na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, sa kojim je doživeo krah u kvalifikacijama za Ligu šampiona, od izraelskog Makabi Haife, ekipe na čijoj je klupi do prošle sezone sedeo upravo Barak Bahar. 

Dakle, Crvena zvezda je ovog leta napravila samo tri transfera, a na dva je zaradila ozbiljnu sumu! Najveći posao napravljen je prodajom Strahinje Erakovića ruskom Zenitu, reprezentativac Srbije potpisao je za šampiona Premijer lige, a crveno-belima je pripalo 7.000.000 evropskih novčanica.

Republika

Foto: Starsport

Irakli Azarov

Nedavno je mladi reprezentativac Gruzije Irakli Azarov prodat ukrajinskom Šahtjoru za tri miliona evra, pa je Zvezda samo od ova dva transfera inkasirala 10.000.000 evropskih novčanica!

Kada se tome doda prodaja Petra Stanića u TSC za 150.000 evra i 50 odsto koji će pripasti klubu sa Marakane od njegove sledeće prodaje, jasno je da su crveno-beli napravili odličan posao ovog leta.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

 

Ne treba zaboraviti ni Egora Pruceva, koji se takođe nalazi pred odlaskom na pozajmicu u Celje. Mladi fudbaler je nedavno odbio da pređe u OFK Beograd, posle čega je precrtan kod trenera Bahara.

Zvezda je Sočiju za njegove usluge platila 900.000 evra, a sada su Slovenci voljni da ga dovedu u svoje redove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading