VOLI ME, NE VOLI ME: Španska SAPUNICA na srpski način - "orlovi" GLAVNE ZVEZDE prelaznog roka!

Autor:

Sport

05.08.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrači selekcije Srbije na ceni evropskih i svetskih velikana.

VOLI ME, NE VOLI ME: Španska SAPUNICA na srpski način - "orlovi" GLAVNE ZVEZDE prelaznog roka!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Letnji prelazni rok u fudbalu se polako bliži kraju, a slobodno se može reći da su se među glavnim zvezdama našli igrači iz Srbije.

Nekoliko njih je već promenilo sredinu, za neke se pretpostavlja da će to uskoro uraditi, a ono što je karakteristično za gotovo sve njih je da do transfera nije došlo lako, već uz višenedeljno pregorovaranje između klubova.

Aleksandar Mitrović 

Mitrović je trenutno u centru pažnje evropske javnosti. Naime, srpski napadač, i dalje aktuelni igrač Fulama, bio je na izlaznim vratima londonskog kluba. Činilo se da je njegov transfer u Al Hilal završen i da ćemo najboljeg strelca naše reprezentacije gledati u Saudijskoj Arabiji, ali je došlo do velikog preokreta.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović u dresu Fulama

Napadač Fulama se vratio treninzima svoje ekipe, iako je sam izjavio da nikada više neće igrati za klub sa Krejven Kotidža ako ga ne puste u Arabiju, a sada su se pojavile nove glasine, koje tvrde da je Mitrović blizu transfera u Inter. Videćemo u narednim danima koliko tu ima istine i da li ćemo gorostasnog špica gledati u Seriji A sledeće sezone.

Sergej Milinković-Savić

Saga koja traje godinama oko odlaska našeg veziste iz Lacija je konačno dobila svoj epilog. I pored nekoliko ponuda iz Serije A, odnosno Premijer lige, vezista iz Srbije se odlučio za Saudijsku Arabiju, a igraće za Al Hilal, nesuđenu Mitrovićevu destinaciju.

Detalji transfera nisu zvanično saopšteni, ali italijanski mediji navode da je Lacio pristao da srpskog reprezentativca proda za 40 miliona evra. Milinković-Savić će navodno u novom klubu zarađivati 20 miliona evra po sezoni. Tako je, posle sigurno pet godina, gotova priča oko budućeg kluba Sergeja Milinkovića-Savića.

Dušan Vlahović

Vlahović je definitvno jedna od glavnih zvezda ovog prelaznog roka. Srpski napadač je želja velikog broja evropskih klubova, i to onih najboljih.

Naime, prvi je želju pokazao Čelsi, zatim se u trku uključio i PSŽ, da bi poslednji u nizu Bajern iz Minhena iskazao interesovanje za momka iz Srbije.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović, napadač Juventusa

Ipak, kako je Bajernu i dalje prioritet Hari Kejn, priliku je iskoristio Čelsi, koji se vratio u trku, a sve su glasnije priče da će Dušan sledeće sezone nastupati za londonske "plavce". Tome je kumovala i povreda Kristofera Nkunkua, jednog od Čelsijevih ofanzivaca, pa je jasno da će tim iz Londona svim silama krenuti po Vlahovića, a nije isključeno da u suprotnom pravcu pošalju Romelua Lukakua, koji je precrtan na spisku Maurisija Poketina.

Dušan Tadić

Još jedan "orao" koji je promenio sredinu jeste kapiten Dušan Tadić, koji će od naredne sezone nositi dres Fenerbahčea.

Dugo se pričalo o tome gde će Tadić nastaviti karijeru, hoće li ostati u Ajaksu, ili će sreću potražiti u drugom klubu, a na kraju je, posle pet sjajnih godina u Amsterdamu, izbor pao na Istanbul.

Foto: Profimedia

Dušan Tadić je napustio Amsterdam posle pet godina

Činilo se da je transfer srpskog veziste u Bešiktaš gotova stvar, ali se u priču u poslednji čas uključio Fenerbahče i svom gradskom rivalu "oteo" Tadića. Kapiten Srbije je u Istanbul stigao bez obeštećenja, a turski mediji navode da će godišnje zarađivati četiri miliona evra, uz moguće bonuse. 

I to nije sve. Aleksa Terzić takođe ma novi klub. Doskorašnji levi bek Fiorentine je bio na meti Bolonje, ali je na kraju otišao u Austriju i postao novi fudbaler Red Bul Salcburga, šampiona ove države. Osim njega, u centru pažnje je još jedan fudbaler iz Italija, a to je Lazar Samardžić.

Novopečeni reprezentativac je na pragu Intera, brojni italijanski mediji su preneli da je posao završen i da će fudbaler Udinezea krenuti putem Milana. Ipak, i tu se zakomplikovalo, a i dalje se čeka na zvaničnu potvrdu ovog transfera.

Sve u svemu, sa srpskim fudbalerima ne može jednostavno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading