TRKA UDVOJE: Da li neko u Španiji može da pomrsi konce Realu i Barseloni?

Autor:

Sport

04.08.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Giganti vode glavnu reč na Pirinejskom poluostrvu.

TRKA UDVOJE: Da li neko u Španiji može da pomrsi konce Realu i Barseloni?

Foto: Tanjug/AP

Nova sezona španske fudbalske La lige koja počinje 12. avgusta donosi sa sobom uzbudljiv početak i obećava nezaboravne trenutke na terenu. Nekoliko veoma interesantnih mečeva gledaćemo u prvom kolu.

Aktuelni šampion Barselona će započeti odbranu krune tako što će dočekati Hetafe na svom terenu. S druge strane, madridski Real će se suočiti sa izazovom gostovanja Atletiku u Bilbau.

 

 

Naravno, pažnja fudbalske javnosti će biti usmerena i na druge mečeve prvog kola. Almerija će se sastati sa Rajo Valjekanom, dok će Atletiko Madrid dočekati Granadu. Selta i Osasuna će se suočiti u još jednom meču koji obećava uzbuđenje, dok će Sevilja ugostiti Valensiju.

Među ostalim duelima prvog kola su i susreti između Las Palmasa i Majorke, Viljareala i Betisa, Sosijedada i Đirone, kao i  utakmica Kadiza i Alavesa. Ovi mečevi će biti odlična prilika za sve timove da iskažu svoje ambicije.

Naravno, jedan od trenutaka koje svi fudbalski fanovi iščekuju jeste "El klasiko" između Barselone i Reala. Prvi ovakav duel sezone zakazan je za 29. oktobar i biće odigran na čuvenom Nou Kampu. Ovo je jedan od najprestižnijih i najiščekivanijih mečeva u svetu fudbala, koji nikada ne razočarava ljubitelje igre.

 

 

Drugi "El klasiko"  planiran je za 21. april naredne godine, kada će se Barselona i Real ponovo suočiti, ali ovoga puta na Santijago Bernabeu. 
Kao i svake sezone, Barsa i Real su najveći favoriti za osvajanje titule, a bilo kakav scenario koju isključuje nekog od pomenutih velikana smatraće se ogromnim iznenađenjem.

Nije Barselona bila previše aktivna što se tiče pojačanja. U klub se vratio Oriol Romeu, Katalonci su za njegove usluge Granadi platili 3,4 miliona evra. Injigo Martinez je stigao iz Atletik Bilbaa kao slobodan igrač. Po istom principu obezbeđeno je najveće ime u dosadašnjem prelaznom roku – Ilkaj Gundogan. Nekadašnjem asu Mančester sitija istekao je ugovor sa “građanim” I na Nou Kamp se preselio za 0 evra.

Za razliku od najvećeg rivala, Real Madrid je u svoje redove doveo igrače u vrednosti od čak 128,5 miliona evra. Beli dres zadužili su Džud Belingem koji je plaćen Borusiji Dortmund 103 milona, Arda Guler koštao je 20, povratnik Fran Garsija 5, dok je iskusni Hoselu stigao na pozajmicu iz Espanjola i pokušaće da uđe u kopačke legendarnog Karima Benzeme koji se preselio u Saudijsku Arabiju.

Od srpskih fudbalera u španskoj eliti gledaćemo Predraga Rajkovića (Majorka), Marko Dmitrovića i Nemanju Gudelja (Sevilja), Uroša Račića (Valensija), Srđana Babića (Almerija) i Nikolu Maraša (Alaves).

 

 

Kladionice malu prednost daju četi Karla Anćelotija. Kvota da će Real Madrid osvojiti titulu je 2, trijumf Barselone procenjen je na 2,35, madridski Atletiko je daleko iza sa 9,70, a slede Sevilja 33, Real Sosijedad 46, Viljareal 51...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading