GROBARI SU DOBILI MILJENIKA: Jake reči Miličića o novom igraču CRNO-BELIH!

Autor:

Sport

04.08.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Partizana imaju razlog za zadovoljstvo.

GROBARI SU DOBILI MILJENIKA: Jake reči Miličića o novom igraču CRNO-BELIH!

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Mateuš Ponitka je jedno od pojačanja KK Partizan ovog leta, a njegov selektor u reprezentaciji Poljske Igor Miličić smatra da je "parni valjak" napravio pravi izbor.

Stručnjak iz Hrvatske zna da izvuče maksimum od krilnog igrača.

Sama činjenica da je imao kultni tripl-dabl protiv Slovenije govori da je igrač koji vuče na sve strane, da daje koševe, da skače, asistira. U jednom meču sad u "prozoru" kvalifikacija imao je 13 asistencija na jednoj utakmici Poljske. Ja ga malo drugačije koristim nego što ga koriste u Panatinaikosu. Verujem da je on došao u najbolje ruke u Evropi. Trener Obradović će znati da iskoristi sve njegove vrline.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mateuš Ponitka

 

Igor smatra da je transfer u Partizan na obostranu korist i igrača i kluba, a da će navijači biti oduševljeni Mateušom.

- Ne sumnjam uopšte da je napravio odličan posao, znam da je imao i druge ponude, ali čim je došla ponuda od trenera Obradovića, tu je bilo gotovo za sve ostale ekipe. Ja sam 100 posto siguran da će Mateuš posle dve utakmice biti miljenik navijača, jer on ide glavom gde neko ne bi išao nogom, to navijači znaju da prepoznaju i cene 100 posto. Ne sumnjam da je to dobra kombinacija. On je sve znao ranije o Partizanu, kao što sam rekao. Kad je to došlo na sto, više nije bilo nikakvih razgovora sa drugima. Sve je izašlo pozitivno iz toga - zaključio je Miličić.

Reprezentativac Poljske ima 29 godina, visok je 198 centimetara i najbolje se snalazi na poziciji krila, dok može da odgovori i zahtevima na "dvojci".

Karijeru je započeo u rodnoj Poljskoj, nakon toga je igrao za belgijski Ostende, a zatim i za Karšijaku, Gran Kanariju, Lokomotivu Kubanj, Zenit, odnosno Panatinaikos. Imao je 2022. godine i ugovor sa Ređo Emilijom, ali je italijanski klub napustio bez odigranog minuta.

Svoje najbolje partije u životu Ponitka je pružao za reprezentaciju Poljske na Evrobasketu 2022. godine, kada je svoj tim vodio do četvrtog mest, izbacivši Sloveniju predvođenu Lukom Dončićem u četvrtfinalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading