PARTIZAN U POTRAZI ZA CENTROM: Ovo su POTENCIJALNE OPCIJE!

Autor:

Sport

27.07.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puno posla je pred upravom KK Partizan.

PARTIZAN U POTRAZI ZA CENTROM: Ovo su POTENCIJALNE OPCIJE!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Nakon što je prošle sezone bio na korak od fajnal-fora Evrolige, KK Partizan je u fazi formiranja tima za narednu sezonu.

 Za sada su došli Ognjen Jaramaz i Mateus Ponitka, dok su ugovore produžili Džejms Naneli, Kevin Panter ,Zek Ledej i Aleksa Avramović.

Ono što predstavlja veliki hendikep za crno-bele je odlazak Matijasa Lesora, miljenika navijača i pokretačke snage tima.

Foto: Printscreen/Instagram

 

Francuski centar je bio drugi u izboru za MVP-a najboljeg evropskog takmičenja prethodne sezone, a njegovim odlaskom Partizan je ostao sa Balšom Koprivicom i Alenom Smailagićem kao jedinim opcijama na poziciji 5.

Nakon što su ostali bez Nikole Mirotića u šokantnom razvoju situacije, moraju čelnici crno-belih da se okrenu novim rešenjima na centarskim pozicijama.

Tržište visokih igrača u Evroligi nije veliko, a ovo su neki od slobodnih agentata koji bi mogli da pojačaju  velikana iz Humske.

DŽASIJEL RIVEIRO

Prošlu sezonu proveo je u redovima Valensije gde je prosečno beležio 9,4 poena uz 3,5 skokova. Najboljun utakmicu odigrao je upravo protiv Partizana kada je u Štark Areni postigao 22 poena i pomogao svom timu da pobedi.

Momak na Kubi je visok 206 cm, a krasi ga izuzetna fizička snaga.

TARIK BLEK

Još jedan izrazito snažan i skočan košarkar, prethodne godine branio je boje vicešampiona Evrope Olimpijakosa.

Blek je visok 206 cm, a primarne karakteristike su mu zaštita obruča i pozicioniranje u reketu. 

OTELO HANTER

Iskusni centar iz Amerike je prošle godine nastupao za Bajern Minhen, a u bogatoj karijeri je nastupao za pregršt klubova u Evropi. Iako je nizak za svoju poziciju (203cm) to nadomešćuje dobrim postavljanjem u reketu. Upravo protiv Partizana je imao rekordan broj skokova u karijeri 14.

Ostaje da se vidi da li je uopšte neko od ovih igrača na radaru crno-belih, ili će rešenje tražiti "preko bare" u vidu igrača koji se ne izbore za ugovor u NBA.

Skauting službu svakako čeka težak posao, jer su ambicije velike, a izbor igrača na tržištu ne baš sjajan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Navijac

27.07.2023 23:04

NIKO OD OVIH ,PROSECNI SU.