NAJLEPŠA FUDBALSKA BAJKA: Ekipa sa Farskih Ostrva obezbedila učešće u Evropi!

Autor:

Sport

03.08.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvaran poduhvat ove grupe igrača.

NAJLEPŠA FUDBALSKA BAJKA: Ekipa sa Farskih Ostrva obezbedila učešće u Evropi!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Klaksvika

Fudbaleri Ki Klaksvika napravili su novu senzaciju, pošto su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona porazili švedski Haken, ukupnim rezultatom 4:3, čime su sebi obezbedili učešće u makar Ligi konferencija u ovoj sezoni.

Šampion Farskih Ostrva je u prvom kolu napravio neverovatan podvig, pošto su izbacili Ferencvaroš, mađarskog šampiona, pobedivši ga sa čak 3:0 u Budimpešti. Ipak, tada su svi i dalje mislili da je to izolovan slučaj, a da Klaksvik već u narednom kolu čeka izbacivanje.

Ipak, dokazali su da nije tako. Prvi meč na Ostrvima, protiv Hakena, završen je rezultatom 0:0, pa je o prolasku dalje odlučivao revanš u Švedskoj.

Već na samom startu su gosti pokazali da se ne šale, pa su preko Fredrigsberga, golom u 17. minutu, stigli do prednosta. Ipak, Haken brzo stiže do poravnanja, golom Sane u 24. minutu meča.

Kada je domačin poveo u 48, golom Lajunija, činilo se da će susret do kraja biti formalnost, ali igrači Klaksvika nisu tako mislili. Ponovo je Fredrigsberg bio strelac, samo pet minuta nakon gola Lajunija, pa se ušlo u produžetke. I tu je Haken imao prednost, Sadik je pogodio u 105, ali je Abrahamson, autogolom u 109. minutu poslao meč na penale.

Ključna je bila peta serija, Sundberg je promašio za Haken, dok je Foren pogodio za Klaksvik, i tako omogućio svom timu prolaz u treće kolo, za jednu od najvećih senzacija evropskog fudbala u 21. veku.

Ne samo što će igrati u narednoj rundi, već su ovom pobedom i obezbedili učešće u evropskom takmičenju na jesen, makar kroz Ligu konferencija.

Za nastavak sna i moguće učešće u Ligi šampiona, Ki Klaksvik će morati preko Moldea, šampiona Norveške, koji je bio bolji od Helsinkija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading