SAGA JE ZAVRŠENA! Poznat novi klub Zvezdinog defanzivca! Od četvrtka OBLAČI dres ruskog VELIKANA!

Autor:

Sport

18.07.2023

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je izvesno da će naredna stanica Strahinje Erakovića biti Sankt Peterburg.

SAGA JE ZAVRŠENA! Poznat novi klub Zvezdinog defanzivca! Od četvrtka OBLAČI dres ruskog VELIKANA!

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

Godinama je Zenit nedostižan za moskovski Spartak u ruskoj Premijer ligi, a sada je klub iz Sankt Peterburga samo potvrdio dominaciju i kada je reč o dovođenju pojačanja.

Tako će dosadašnji defanzivac Crvene zvezde karijeru nastaviti u nekadašnjem rivalu sa "Pari Premijer kupa", dok će se popularni "Čupa" već u četvrtak preseliti u svoj novi klub, kada će i zvanično postati član šampiona Rusije.

Izgledalo je da će reprezentativac Srbije preći u Spartak iz Moskve, međutim, Zenit je u poslednjim sekundama režirao preokret i gotovo pod istim uslovima uspeo da ubedi Strahinju Erakovića za potpis.

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Crvena zvezda će od ruskog prvaka inkasirati 7.000.000 evra, uz deset odsto od sledeće prodaje, dok će fudbaler za četiri godine, na koliko će potpisati ugovor, inkasirati oko 6.000.000 evropskih novčanica.

I dalje, ipak, nije rešeno da li član "orlova" ostati na Marakani još šest meseci, što Zvezda pokušava da obezbedi u završnoj rundi pregovora sa Zenitom.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

Oba ruska giganta su ponudili šampionu Mozzart Superlige Srbije gotovo identične uslove, ali je klub iz Sankt Peterburga iskoristio pravo preče kupovine koji je uključen u sponzorski ugovor koji Crvena zvezda ima sa Gazpromom.

Posle interesovanja Krasnodara i neuspelih pregovora, izgleda da je Rusija bila suđena Erakoviću. Želeo je ovaj klub, kojeg sa trenerske klupe predvodi Vladimir Ivić da se isprsi ispred velikana iz svoje zemlje, međutim, Spartak i Zenit su izašli sa konkretnijim ponudama.

Treba reći da su u Sankt Peterburgu prethodnih godina, mnogi srpski fudbaleri gradili karijere. Tu se pre svih misli na: Mateju Kežmana, nekadašnjeg prvotimca Zvezde a danas selektora kadeta Srbije Aleksandra Lukovića, potom, Mateja Kežman, Danko Lazović i aktuelni bek crveno-belih Milan Rodić, koji je doskora delio svlačionicu sa novim pojačanjem ruskog prvaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading