SPOLJA GLADAC, IZNUTRA JADAC: Partizan u potpunom RASULU! Ko će nositi novu opremu crno-belih?

Autor:

Sport

18.07.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski velikan tone sve niže.

SPOLJA GLADAC, IZNUTRA JADAC: Partizan u potpunom RASULU! Ko će nositi novu opremu crno-belih?

Foto: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan je u hotelu Hilton, pred mnogobrojnim zvanicama, predstavio nove dresove za sezonu 2023/24.

Osnovna garnitura je crno-bela, a neodoljivo podseća na dres koji je Partizan imao krajem devedesetih godina. Takođe, vraćena je bordo-plava garnitura, omiljena navijačima "parnog valjka", u kojoj su crno-beli izborili učešće u Ligi šampiona u sezoni 2003/04.

Treća garnitura je skroz crna, dok su dresovi za golmane u fluorescentno zelenoj i plavoj boji.

Iako su iz kluba pokušali da sve prođe u najboljem redu i da pokažu da Partizan funkcioniše kao i ranije, istina je potpuno drugačija, a navijači sa pravom pitaju - ko će nositi ove nove dresove?

Foto: Starsport

Nova oprema FK Partizan

Klub iz Humske su u prelaznom roku napustili gotovo svi glavni igrači. Rikardo Gomeš je otišao u Al Šamal, Slobodan Urošević, doskorašnji kapiten, će karijeru nastaviti u AEL-u iz Limasola, a otišao je i Igor Vujačić i to u Rubin iz Kazanja.

Ostao je Bibras Natho, ali je i on zaratio sa ljudima iz kluba, pa je javno tražio da se njemu dodeli kapitenska traka. Po svemu sudeći, njegov zahtev je odbijen, a crno-bele će u narednoj sezoni na terenu predvoditi Svetozar Marković.

Tu nije kraj problemima četvrtoplasirane ekipe iz prošle sezone Superlige. Fuseni Dijabate, jedan od najbitnijih igrača ekipe Igora Duljaja, je "nestao sa lica zemlje", a u klubu nedeljama bezuspešno pokušavaju da ga lociraju. Šta će biti sa igračem iz Malija trenutno niko ne zna. Ako se uopšte i pojavi u Beogradu.

Foto: Starsport

Fuseni Dijabate se i dalje nije javio ljudima iz kluba

Verovatno najveću sramotu su crno-beli doživeli 7. jula, kada je Humska završila u mraku. Naime, Elektrodistribucija Srbije je odlučila da Partizanu iseče struju, zbog duga od 26 miliona dinara, pa je drugi najveći stadion u našoj državi ostao bez svetla. Možda i najbolja ilustracija onoga što se trenutno dešava u beogradskom klubu.

Kako onda da se navijači nadaju nečemu u ovom prelaznom roku, kao i u narednoj sezoni? U klub su stigli Nikola Antić, Aleksandar Jovanović, Nemanja Nikolić, Frenk Kanute, a poslednje pojačanje stiže iz Den Haga, koji je prošle godine igrao u Erste diviziji, drugoj holandskoj ligi. U pitanju je Ksander Severina, fudbaler koji će, osim u slučaju da "eksplodira", ovde verovatno biti upamćen po svom prezimenu, a ne po sjajnim igrama.

Foto: Starsport

Ksander Severina, novi fudbaler Partizana

Da se ništa neće promeniti potvrdio je i Ivica Kralj, sportski direktor Partizana.

- Sigurno da radimo na pojačanjima, ali u skladu sa našim mogućnostima obavljamo prelazni rok. Ne zavisi samo od nas, imali smo naše želje, trener je takođe imao svoje. Čekali smo dvojicu igrača, ali nismo uspeli da ih angažujemo, sada smo pokrenuli drugu priču. Kao što sam i rekao, finansije mnogo utiču na naš prelazni rok i shodno tome se bavimo prelaznim rokom. Neću da kažem sigurno, ali pretpostavljam da će doći dva igrača u narednih nekoliko dana, ne bih da licitiram tačno koliko. Od toga će biti jedan napadač i verovatno još jedan vezni - otkrio je Kralj, potvrdivši da trenutno malo ko želi u Partizan.

Foto: Starsport

Ivica Kralj, sportski direktor crno-belih

Pokušao je, ipak, da smiri navijače pred početak sezone.

- Molim sve navijače za strpljenje, za podršku ovim momcima, jer ne može se preko noći doći do pravih rezultata sa mladim igračima, ali vremenom oni će biti pravi. Ubeđen sam da će biti okosnica Partizana u narednim godinama - zaključio je Kralj. 

Ali, pravo je pitanje - hoće li navijači više trpeti ovakvo degradiranje kluba? Partizan je pre šest godina poslednji put bio prvak države, a sada je došao do situacije da mora da strepi da li će uopšte učestvovati u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje.

Crno-beli su predstavili dresove, koji ne izgledaju loše, ali se čini da je za ovakvu situaciju najprikladnije reći - "spolja gladac, iznutra jadac". Ko će nositi dres Partizana u narednoj sezoni? Da li će se Dijabate i ovaj put "vratiti kući"? Da li će navijači imati tu "čast" da gledaju Svetu Markovića kao kapitena ove sezone? Mnogo je pitanja, a odgovora, čini se, jako malo. Posebno što je početak sezone iza ugla.

Podsetimo, Superliga Srbije kreće 29. jula, a do tada će Partizan odigrati još dve prijateljske utakmice. Do sada, crno-beli su u pripremnom periodu savladali slovenačke trećeligaše, ekipu Pesnice (5:0), kao i Drave (3:0), dok su od ozbiljnijih protivnika poraženi. Bolji od izabranika Igora Duljaja su bili Bohemijans (2:0), kao i Šturm (2:1). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading