FUDBALER KOLABIRAO NA TERENU! Lekari se BORE za njegov život!

Autor:

Sport

08.07.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije prvi put da se nešto tako desi.

FUDBALER KOLABIRAO NA TERENU! Lekari se BORE za njegov život!

Foto: Printcsreen/Twitter

Loše vesti sa fudbalskih stadiona stigle su ovog jutra iz Sjedinjenih Američkih Država, gde je mladi Robert Buš (17) kolabirao na terenu, za vreme treninga svoje ekipe Long Ajlend.

On je trenutno smešten na odeljenje intenzivne nege, gde mu se lekari bore za život. Momak iz Seldena u Njujorku prolazio je klasične vežbe na treningu koje su trajale svega četiri minuta kada je doživeo zastoj srca.

Treneri su vrlo brzo odreagovali i primenili su metode u hitnim slučajevima ukljujući i reanimaciju uz pomoć defibrilatora, a hitna pomoć brzo je stigla na mesto na kojem se odigravala drama i borba za život.

Buš nije imao kiseonik u mozgu punih 45 minuta, dok njegov stariji brat Stiv kaže da mozak više uopšte ne funkcioniše.

Još uvek nije poznat uslov koji je doveo do toga da mladi Robert Buš kolabira, pošto njegova porodica tvrdi da mu na medicinskim pregledima nikada nije otkrivena nikakva anomalija sa srčanim mišićem.

Njegov primer je samo jedan u nizu incidenata od početka godine na sportskim stadionima.

Krajem aprila desila se velika tragedija u Iranu kada je fudbaler Amir Hosein Širči pao na teren na meču njegove ekipe Šohade Baboslara protiv Naft Gačsarana u okviru druge lige ove zemlje. Nažalost, umro je na putu do bolnice.

Početkom istog meseca tragedija se desila i u komšiluku u Hrvatskoj, gde je preminuo mladi hrvatski fudbaler M. F. (15) kada se iznenada srušio na teren tokom meča između Samobora i Dugog sela.

Nažalost, ni srpske fudbalere nije izbegla slična sudbina, pošto je Dragiša Gudelj, brat našeg Nemanje, pao na teren na meču svoje Kordobe, ali je na svu sreću on prošao bez ikakvih težih posledica, jer su lekari reagovali promptno i prevezli ga u bolnicu gde je proveo noć.

Uvodnih martovskih dana još jedna smrt viđena je u Obali Slonovače, gde je preminuo Mustafa Sila, fudbaler Rasinga, takođe pošto je kolabirao tokom utakmice. Iako su lekari uložili sve napore da mu sačuvaju život, ovaj igrač je preminuo na putu do bolnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading