TUGA DO NEBA! Preminuo LEGENDARNI reprezentativac Jugoslavije!

Autor:

Sport

30.06.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napustio nas je fudbaler koji je učestvovao u velikom uspehu nacionalnog tima.

TUGA DO NEBA! Preminuo LEGENDARNI reprezentativac Jugoslavije!

Foto: Ilustracija

Vahidin Musemić, legendarni fudbaler Sarajeva i jugoslovenski reprezentativac, preminuo je u 77. godini.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine, a bio je poznat kao legenda FK Sarajevo gde je stekao slavu.

 

 

Rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji, a za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao isto toliko golova! U dresu reprezentacije Jugoslavije debitovao je 6. aprila 1968. u Marseju protiv Francuske 1:1, bio je strelac gola za nacionalni tim na pomenutom meču.

U dresu reprezentacije odigrao je ukupno 18 utakmica, a, kao što smo već naveli, najveći uspeh bio mu je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Rimu. Dve godine igrao je u ekipi Nice iz Francuske.

Pre dve godine Musemić je pobedio koronu i vodio je tešku bitku protiv opake bolesti, o čemu je svojevremeno i govorio. 

- Bila je baš teška situacija. Nije u pitanju koronavirus već jednostavno organizam popušta nakon 12 operacija, problem je bio oko bubrega, nogu, pa cirkulacija… Ali, sada sam dobro. Izvukao sam se - rekao je pre dve godine Vahidin Musemić za portal Reprezentacija.ba.

Poslednje dane života proveo je družeći se sa najbližima.

- Najviše vremena provodim uz porodicu, imam i osmoro unučadi koji često dolaze, pa se i sa njima igram. To me čini srećnim. Izađem nekada i u grad, ali nije to toliko često - istakao je Vahidin Musemić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba pre dve godine.

Mesto i datum sahrane legendarnog fudbalera biće naknadno objavljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading