SMRT KOJA JE ŠOKIRALA ROSO-NERE! San Siro ZAVIJEN U CRNO!

Autor:

Sport

12.06.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Milan u velikoj je žalosti.

SMRT KOJA JE ŠOKIRALA ROSO-NERE! San Siro ZAVIJEN U CRNO!

Foto: Tanjug/AP

Velika tuga zadesila je italijanski fudbal.

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni preminuo je u 87. godini života, a ostao je poznat i kao vlasnik fudbalskog kluba Milan od 1986. do 2017.

On je sa Milanom beležio velike uspehe i klub je pod vladavinom Silvija Berluskonija živeo zlatnu eru.

Milan je bio pet puta šampion Evrope i osmostruki prvak Italije u period od 1986. do 2017. godine. Berluskoni je aprila 2017. godine prodao Milan kineskoj kompaniji Luks za 740 miliona evra.

Odlazim s bolom, ali i s uverenjem u modernu igru, borbu na najvišem evropskom nivou i viski nivo investicija i resursa koje jedna porodica više ne može da omogući. Nikad neću zaboraviti emocije koje mi je vođenje Milana donelo. Ljude koji su ovaj klub učinili velikim. Velike trenere i šampione koji su omogućili da zauvek postanemo deo istorije fudbala. Veliko hvala i milionima navijača širom sveta koji uzvikuju "Forca Milan". Bez njih Milan ne bi postojao nikad. Zbog njih smo osvojili sve što smo mogli - rekao je Berluskoni po predaji kluba 2017.

Republika

Foto: Profimedia

Silvio Berluskoni

 

Fudbalski klub Milan oprostio se od Berluskonija emotivnom porukom na Tviteru:

- Duboko ožalošćeni FK Milan tuguje zbog smrti nezaboravnog Silvija Berluskonija i želi da se obrati porodici, saradnicima i najdražim prijateljima kako bismo uputili naše saučešće. „Sutra ćemo sanjati o novim ambicijama, stvarati nove izazove i tražiti nove pobede koje će predstavljati ono dobro, snažno i istinito što leži u nama, u svima nama koji smo delili ovu avanturu vezivanja naših života za san koji se zove Milan.” Hvala, gospodine predsedniče. Uvek sa nama - napisali su roso-neri na Tviteru uz objavljenu crno-belu sliku.

On je 2018. godine kupio fudbalski klub Monca koji je prošle godine po prvi put u istoriji izborio plasman u Seriju A. Monca je ovu sezonu završila na 11. mestu na tabeli Serije A.

O njegovoj veličini pričali su mnogi igrači, a posebno su upečatljive reči Dejana Savićevića. Milan je 1994. godine osvojio Ligu šampiona, popularni "genije" dao je jedan od najlepših golova u istoriji (pobeda protiv Barselone 4:0), a Dejo je u razgovoru za Mondo jednom prilikom rekao:

- Od tog gola i te pobede, draži mi je susret sa Berluskonijem dan uoči utakmice. Došao je u Milanelo da nas pozdravi i da nam poželi sreću, to je bila jedina utakmica koju nije pratio uživo jer je imao obaveze u italijanskom Parlamentu. Sreli smo se na hodniku i tada mi je rekao ’Genije, branim te od prvog dana, dokaži mi da nisam pogrešio. Dokaži svima da si genije. Nemoj da me izdaš’. I nisam ga izdao. Taj gol je ušao u anale evropskog fudbala.

Sada Berluskoni odlazi, a armija navijača Milana sasvim sigurno je u velikoj žalosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading