SPISKALI MILIONE! Fudbaleri koji su imali SVE, pa BANKROTIRALI: Na listi čak TRI bivša igrača Partizana!

Autor:

Sport

26.06.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedni nisu znali sa novcem, drugi su skupo platili razvod, dok treći jednostavno nisu imali sreće.

SPISKALI MILIONE! Fudbaleri koji su imali SVE, pa BANKROTIRALI: Na listi čak TRI bivša igrača Partizana!

Foto: Starsport

Erik Đemba-Đemba, Saša Ilić i Miloš Jojić

Fudbal je poslednjih godina postao unosan biznis, a ne samo sport.

Igrači "teraju loptu" za nenormalne plate, te mnogi fudbaleri širom planete na svom bankovnom računu imaju milione i sa nekoliko unosnih ugovora mogu da obezbede ne samo sebe i decu, već i unuke, pa i dalja pokolenja.

Ipak, često se desi da se u moru novca i glamura ljudi izgube, te da ih vrtlog slave odvuče na dno, pa je bilo slučajeva da i pored silnih miliona poznata lica iz sveta fudbala bankrotiraju. Jedni nisu znali sa novcem, drugi su skupo platili razvod, dok treći jednostavno nisu imali sreće, a mi vam donosimo listu najzanimljivijih bakrota u svetu fudbala.

TRIO KOJI JE NASTUPAO U HUMSKOJ

Čak trojica nekadašnjih fudbalera Partizana bankrotirala su u jednom delu svojih života. Prvi i najzanimljiviji na listi definitivno je Saša Đani Ćurčić. Svi znamo za "ludu glavu" srpskog fudbala i igrača koji je svoj talenat potrošio na burne žurke i sulude ideje. Imao je Ćurčić na kraju i dobru karijeru, ali deluje da je mogao daleko više.

Republika

Foto: Starsport

Saša Đani Ćurčić

 

Kada se sve sabere i oduzme, Đani je u danu znao da prođe ono što neko nije za čitav život, a da li se kaje zbog toga što je spiskao milione? Pa, ne bismo rekli! Kasnije je Saša Ćurčić čak završio i u jednom rijalitiju zbog novca, a sada je aktivan na trenerskom planu i kao javna ličnost.

Sećaju se grobari i Tariba Vesta. Nigerijac je Partizan uveo u grupnu fazu Lige šampiona, igrao je maestralno i pored toga što se nije znalo koliko godina stvarno ima. Pre toga ostavio je dubok trag u Seriji A gde je nastupao za Inter i Milan.

Po završetku karijere bankrotirao je, ali se okrenuo crkvi i postao sveštenik! Zaista, više nego zanimljiv lik.

Republika

Foto: Starsport

Taribo Vest

 

Treći fudbaler koji je nastupao u Partizanu, a da nije toliko znao sa novcem je Erik Đemba-Đemba. On je bio veliki talenat, igrao je u Mančester junajtedu, ali je 2007. godine ostao bez novca. U Humsku je stigao šest godina posle bankrota, ali nije se proslavio i na 16 utakmica imao je tek jednu asistenciju.

Republika

Foto: Starsport

Erik Đemba-Đemba

 

SKUPI RAZVODI

Kako je ljubav slepa - sigurno su konstatovali igrači poput Emanuela Ebuea, Asamoe Đana i Dejvida Džejmsa.

Najgore od svih prošao je Ebue koji je posle razvoda ostao bez ičega, Đan je imao 600 evra da preživi bar mesec dana, dok je Džejms prodavao svoje stare stvari kako bi mogao da skupi za hranu.

Verujemo da su kasnije bolje birali partnera.

LEGENDE U NEOČEKIVANOM PROBLEMU

Voleli su ih milioni, ušli su u istoriju fudbala, ali su na kraju prošli kao "bosi po trnju". Pokojni Dijego Armando Maradona, zatim Ronaldinjo, Džordž Best i Pol Gaskoin, igrači su koji su obeležili svoje generacije.

Navijači su ih obožavali i ludeli su za njima, oni su zaradili milione i - ostali bez njih! Dijego Maradona, bankrotirao je 2019. godine, a posle smrti ostao je dužan za poreze 42 miliona evra! 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dijego Armando Maradona

 

Ronaldinjo je čak završio i u zatvoru sa tek pet evra na računu, a kauciju mu je platio veliki prijatelj Samjuel Eto.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ronaldinjo

 

Legendarni Džordž Best i Pol Gaskoin bankrotirali su zbog raskalašnog života. Voleli su da popiju koju čašicu više, nisu bili imuni ni na lepe žene, pa su brzo ostali bez novca. 

LOŠ POSLOVNI POTEZ

Nekadašni fudbaler Liverpula, Jon Arne Rise, vodio je miran život, ali je do bankrota došao zbog lošeg poslovnog poteza.

Pokušao je Norvežanin da vodi hotel, nije uspeo i to ga je ostavilo bez para. Zaista, tužna sudbina nekada odličnog beka.

Pored njega, još jedan levi spoljni je posle ogromnog novca koji je zaradio ostao bez prebijene pare. U pitanju je Rojston Drente koji je kao mlad zaludeo planetu na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine kada je Holandija 2007. do titule stigla pobedom protiv Srbije, a bankrotirao je jer nije imao kontrolu nad svojim finansijama i pustio je agentima i menadžerima da raspolažu njegovim novcem.

 

 

Ovo su neki od fudbalera koji su imali veliku količinu novca, pa bankrotirali - da li se vi sećate još nekog?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading