ZVEZDA GOSTUJE VELIKANU: Zagrmeće Rusija, Kosovo je Srbija!

Autor:

Sport

04.07.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli igraju u Sankt Peterburgu sa Zenitom, čiji navijači redovno ističu prijateljske odnose i celovitost teritorije naše zemlje.

ZVEZDA GOSTUJE VELIKANU: Zagrmeće Rusija, Kosovo je Srbija!

Foto: Starsport

Utakmica Zenit - Crvena zvezda iz jula 2022. godine

Srbi i Rusi braća zauvek! Ova parola možda nije popularna u svetu zbog rata koji zvanična Moskva već 15 meseci vodi u Ukrajini, ali to izgledno neće sprečiti navijače da je ponove danas.

Naime, fudbaleri Crvene zvezde odmeriće drugi put snage sa Zenitom otkako je počela vojna akcija u Ukrajini, a posle Sočija u novembru, crveno-beli gostuju danas (18.30) u Sankt Peterburgu.

Izabranici Baraka Bahara igraju na prijateljskom turniru s kojeg će pobednik odneti 500.000 evra, a prvi protivnik biće im upravo domaćin. Biće to prilika da navijači domaćih, ali i gostiju, kojih će sigurno biti jer u tom delu Rusije živi dosta simpatizera srpskog šampiona, podsete na prijateljske odnose dva naroda.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović protiv Zenita prethodnog leta

Deo navijačkog folklora je i isticanje teritorijalnog suvereniteta Srbije na prostoru južne pokrajine Kosovo i Metohija. Tako su delije protiv Rendžersa razvile transparente s natpisima zemalja i godina u kojima su u 20. i 21. veku vođeni "mirnodopski" ratovi, uz poruku: "Sve što želimo je mir u svetu." Navijači Zenita su replicirali nekoliko dana kasnije porukom: "Srbi i Rusi su braća zauvek. Braćo, oni su licemeri i nikada neće priznati istinu."

Bilo je i skandiranja "Kosovo-Srbija". Pritom, navijači Zenita su skoro svake godine obeležavali godišnjicu početka NATO agresije na našu zemlju.

Takođe, oni su nebrojeno puta slali podršku Ratku Mladiću, zbog čega su se nalazili na udaru UEFA. Navijači Zenita nisu prijateljski nastrojeni samo generalno prema Srbima. Njima su Zvezda i delije generalno bliski, a o tome svedoči i prozivka na račun navijača Spartaka, kojima su poručili: "Vi ste loša kopija delija."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (9)

Loading
Ana

04.07.2023 06:41

Zvezda ima podršku Gasproma već godinama i to sponzorstvo je naš klub i vratilo u život.

Danko

04.07.2023 06:42

Gasprom svake godine Zvezdi obezbedi 5 miliona evra i to je suguran novac za redovno poslovanje i stabilnost kluba i osnova za uspeh koje je Zvezda napravila poslednjih nekoliko sezona.

Branka

04.07.2023 06:47

Fudbaleri Crvene Zvezde gostuju u Sankt Peterburgu gde igraju sa Zenitom. Raspoloženje je tradicionalno takvo da se očekuje puna podrška Srbiji i KiM. Uprkos ratu sa Ukrajinom, što je pitanje odnosa te dve zemlje, naši odnosi ostaju bratski.

Maja

04.07.2023 06:50

Zvezda i St Petendburg ce drugi put odmeriti snage nakon pocetka rata u Ukrajini