DULJAJU STIGLO VELIKO POJAČANJE! Partizan rešio NAJVEĆI problem!

Autor:

Sport

29.06.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli angažovali nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

DULJAJU STIGLO VELIKO POJAČANJE! Partizan rešio NAJVEĆI problem!

Foto: Starsport

Trener Partizana Igor Duljaj

Dosadašnji golman Apolona iz Limasola Aleksandar Jovanović potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom, potvrdio je klub iz Humske.

Radi se o čuvaru mreže koji je profesionalnu karijeru započeo u Radu 2009. godine, a potom nastupao u Palilulcu, Paliću, Donjem Sremu i Radničkom iz Niša. Branio je još za danski Orhus, špansku Uesku, Deportivo i Apolon sa kojim je ima ugovor do kraja maja 2026. godine.

- Pojavilo se interesovanje Partizana u decembru, pa u januaru, ali moj tadašnji klub Apolon nije hteo da pregovara. Ja sam tada odluku prihvatio profesionalno i korektno i nastavio da izvršavam svoje obaveze. Svakako najuporniji da dođem u Partizan je bio sportski direktor - Ivica Kralj, koji je i najzaslužniji što sam ja ovde. Pregovori nisu bili laki između klubova. Trajali su duže, dok sam se ja lično brzo dogovorio sa Partizanom. Sve je na kraju ispalo kako treba i srećan sam što sam ovde - rekao je Jovanović za zvanični sajt Partizana.

Foto: FK Partizan

Ivica Kralj i Aleksandar Jovanović

U reprezentaciji Srbije je debitovao na prijateljskom susretu sa Ukrajinom u novembru 2016. godine.

- Video sam se sa ljudima iz kluba, upoznao se i bio na stadionu. Ovo je zaista veliki klub, sa ozbiljnom istorijom i jako sam srećan što sam ovde. Došao sam da pomognem da se Partizan vrati gde mu je mesto i da usrećim navijače. Vraćam se u Srbiju nakon 7-8 godina, dosta zreliji i iskusniji. Smatram da je pravi momenat da dođem u klub i učiniću sve da se Partizan vrati gde mu je i mesto - dodao je novi golman Partizana.

On je istakao da jedva čeka utakmicu protiv Crvene zvezde u Mozzart Bet Superligi Srbije.

- Večiti derbi je najveća utakmica srpskog fudbala, ali smatram da svakoj utakmici treba pristupiti sa maksimalnom koncentracijom. Ambiciozan sam veoma i daću sve od sebe da pomognem Partizanu. Takođe, smatram da golmani odlučuju veliki deo utakmice, to sam radio i ranije na Kipru, u Španiji i u Srbiji - naveo je Jovanović.

Novi čuvar mreže crno-belih je izjavio da je svestan pritiska koji nosi dres Partizana.

- Pritisak jeste normalan, svesno dolazim u tu situaciju, ali to je za mene dodatna motivacija. Došao sam ovde jer znam šta me čeka, verujem da sam dorastao izazovu i trudiću se da to pokažem u budućnosti. U Partizanu je uvek lepo, a pogotovo ako ide dobro. Siguran sam da ćemo se svi truditi ove sezone da sve ide dobro i da imamo dosta dobrih momenata, kao i da navijače učinimo srećnim i da se u velikom broju vrate na stadion - izjavio je novi čuvar mreže crno-belih.

Klub iz Humske u petak putuje za Sloveniju, gde će nastaviti pripreme za novu sezonu.

- Uskoro kreću pripreme u Sloveniji, jedva čekam da počnu treninzi i da se bolje upoznam sa ekipom. Neke saigrače već poznajem i verujem da mi neće biti teško da se uklopim. Dobar sam sa Andrijom Pavlovićem, "Necom" Stevanovićem i Nikolom Antićem - zaključio je Jovanović, treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku posle dovođenja Nikola Antića i Aleksandra Šćekića.

Inače, mesto čuvara mreže je prethodnih sezona bio jedan od najvećih problema crno-belih, još od odlaska Vladimira Stojkovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading