SLATKE MUKE BAHARA! Zvezda silno POJAČANA kreće u "operaciju" Liga šampiona!

Autor:

Sport

29.06.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli uspeli da ostvare sve što su planirali u prelaznom roku.

SLATKE MUKE BAHARA! Zvezda silno POJAČANA kreće u "operaciju" Liga šampiona!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pripremaju se za novu sezonu, u kojoj će prvi put direktno igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Tačno deset dana proteklo je od prvog okupljanja na stadionu "Rajko Mitić", a kroz treninge na Zlatiboru i u Sankt Peterburgu, prvak Srbije će brusiti formu za nadolazeća iskušenja.

Predvođeni novim trenerom Barakom Baharom, crveno-beli će u predstojećem ciklusu pokušati da odbrane primat na domaćoj sceni i sedmi put zaredom postanu prvaci, po čemu bi ispisali novu istoriju fudbala na ovim prostorima, istovremeno i pokušati da naprave iskorak na evropskoj sceni i dočekaju proleće u najelitnijem klupskom takmičenju.

U skladu sa time, na Marakanu su stigla i pojačanja, od kojih se očekuje da još više doprinesu napretku igri Baharovog tima i efikasnosti, koja je u prethodnom prvenstvu Mozzart Bet Superlige bila na najvišem nivou, budući da je najtrofejniji srpski klub takmičenje završio sa 81 postignutim golom.

Za razliku od prethodnih godina, mrežu crveno-belih u novoj sezoni čuvaće prvi golman selekcije Izraela Omri Glazer umesto odlazećeg Milana Borjana. Dugogodišnji kapiten Zvezde prosleđen je na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, dok će Izraelac koji se afirmisao u dresu Hapoel Ber Ševe unapred imati "pritisak", ne bi li dokazao da je još bolji od kanadskog reprezentativca. 

Republika

Foto: Republika

 

Sve oči zvezdaške javnosti biće uprte u napadački tandem Emanuel Late Lat - Žan Filip Kraso, koji su se u potonjem ciklusu švajcarskog šampionata i druge lige Francuske golovima i asistencijama preporučili crveno-belima.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube

Emanuel Late Lat

Fudbaler iz Obale Slonovače je u dresu Sent Galena postigao 31 gol i imao četiri "pakovanja", što ga je i preporučilo Zvezdi, a daleko veću pomoć imaće u saradnji sa sunarodnikom Krasoom.

"Eksplozija" u Sent Etjenu donela je novom špicu kluba iz Ljutice Bogdana fenomenalan učinak od 17 pogodaka i 12 asistencija kod istih, zbog čega je "zaludeo" pola Evrope. Uprava kluba sa Marakane se, ipak, izborila za njegov paraf i obezbedila najvažniji zalog pred borbe u Ligi šampiona, čime je završen najveći posao u letnjem prelaznom roku.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Kada se njima doda i dolazak Pitera Olajinke iz praške Slavije, koji je među prvima od svih pojačanja, dao "reč" Zvezdi za dolazak na najveći srpski stadion, jasno je da će trener Bahar imati "slatke muke" oko sastavljanja najbolje jedanaestorice.

Ubojiti golgeter je tokom petogodišnjeg igranja za Slaviju na 178 mečeva postigao 49 golova, što ga je i preporučilo crveno-belima.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

 

Uprkos brojnim evropskim ponudama, Marko Stamenić je odlučio da prihvati poziv srpskog šampiona i afirmaciju na evropskoj sceni, posle odličnih igara u dresu Kopenhagena, potraži u Srbiji, odakle su mu i koreni.

Republika

Foto: Emir Hamdan

Marko Stamenić

Momak sa Novog Zelanda je već "omirisao barut" najelitnijeg klupskog takmičenja, što će mu sigurno predstavljati značajno iskustvo, u odnosu na ostale prvotimce crveno-belih koji nisu imali priliku da zaigraju u Ligi šampiona.

Za tri godine na Parken stadionu sa Kopenhagenom je osvojio dve šampionske titule i po jedan pehar nacionalnog kupa i prvenstvo mladih timova.

Više puta u prethodnim prelaznim rokovima Zvezda je pokušavala da angažuje Edmunda Adoa, koji je ovog leta konačno stigao na stadion "Rajko Mitić". Još tokom igranja u Šerifu, vezista je zapao za oko crveno-belima, ali je stigao zaobilaznim putem, pošto se posle Moldavije odlučio za dres subotičkog Spartaka. Na kraju je obostrana želja ispunjena, dok će Ado u narednim sezonama imati priliku da pokaže sav potencijal. 

Nema sumnje da će Crvena zvezda sa pomenutim novajlijama, uz već postojeći igrački kadar, imati šta da kaže u Evropi ove sezone. Samo da je još sreća pogleda na žrebu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading