IZRAELAC SKLOPIO MOZAIK: Legija stranaca ili TIM SNOVA? Otkrivamo PREDNOSTI I MANE Baharove Crvene zvezde!

Autor:

Sport

23.06.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Marakanu je već stiglo nekoliko pojačanja i ekipa će izgledati drugačije nego prethodne sezone.

IZRAELAC SKLOPIO MOZAIK: Legija stranaca ili TIM SNOVA? Otkrivamo PREDNOSTI I MANE Baharove Crvene zvezde!

Foto: Starsport

Barak Bahar

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za predstojeću sezonu.

Četa Baraka Bahara otputovala je na Zlatibor kako bi napunila baterije za predstojeća iskušenja, a pečat izraelskog stručnjaka već može da se primeti u sastavu tima koji je stigao na ovu planinu.

Čelnici tima sa Marakane uslišili su nekoliko želja Baharu, pa je tako u tim stigao golman Omri Glazer, ali i igrači Edmund Ado, Marko Stamenić i Žan Filip Kraso, dolazak Pitera Olajinke očekuje se u narednih sedam dana kada proverenom napadaču zvanično istekne ugovor sa praškom Slavijom, a blizu realizacije je i transfer Emanuela Late Lata.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Žan Filip Kraso jedan od novajlija u timu Zvezde

 

Bilo je i odlazaka i to nekih veoma bitnih fudbalera, pa su tako tim napustili Milan Borjan i Aleksandar Pešić koji su nosili igru prethodne sezone, ali i Marko Rakonjac, Nenad Krstičić, Veljko Nikolić, Radovan Pankov i Nemanja Motika koji nisu imali toliko bitnu ulogu. I pored toga što je prelazni rok tek počeo, već se formira mozaik koji Barak Bahar pravi od Crvene zvezde, te deluje da će šampion Srbije u sastavu imati legiju stranaca, ali i respektabilnu ekipu koja može da igra na tri fronta. Analizu do sada urađenog u prelaznom roku za naš portal dao je legendarni Boško Đurovski.

- Možda po imenima sastav jeste bolji, ali ne treba tako upoređivati. Da sačekamo rezultate, tek tada ćemo moći da pričamo dublje. Pojačanja jesu zvučna, ali je iskušenje veliko. Tri fronta, Liga šampiona kao prioritet... Čekamo žreb i videćemo šta će biti - počeo je priču za naš portal Boško Đurovski.

Republika

Foto: Starsport

Boško Đurovski

 

Kada se gleda pozicija golmana - Omri Glazer je došao kao naslednik Milana Borjana i imaće težak zadatak da nastavi gde je doskorašnji kapiten Crvene zvezde stao. Izraelac je mlađi od reprezentativca Kanade i definitivno bolje igra nogom, ali je i željan dokazivanja na velikoj sceni i zna sistem rada Baraka Bahara, pa bi sve ovo moglo da bude veliki plus. 

Sa druge strane, ako nešto krene po zlu, pitanje je kako će se Glazer nositi sa pritiskom javnosti i navijača i tu je Borjan definitivno bio u prednosti kao neko koga su delije gledale kao istinsku legendu.

Republika

Foto: Starsport

Milan Borjan

 

Đurovski je dodao da smatra da je Glazer dobar golman, ali da mu je žao što je Borjan otišao na način na koji je otišao.

Žao mi je što je Borjan otišao na ovakav način, bio je naš kapiten i nije trebalo da bude ovako, moralo je drugačije da mu se saopšti i lepše izvede. Stvarno je zadužio Zvezdu i trebalo je da bude drugačije. Glazer zna da dolazi u veliki klub, to je rekao i na predstavljanju, takođe zna i šta je Borjan značio za čitav crveno-beli svet. Bahar ga dobro poznaje i sigurno će biti pojačanje, dosta je visok što se meni takođe lično sviđa - rekao je Đurovski.

Što se tiče ostalih fudbalera, Edmund Ado je već dugo na meti Zvezde, a imao je dobru sezonu u Spartaku iz Subotice, te je za verovati da bi mogao da eksplodira u crveno-belom dresu, Marko Stamenić je mlad igrač željan dokazivanja i biće pun pogodak za rotaciju, ali i budućnost kluba, dok su u sam špic napada stigle dve gol mašine - Žan Filip Kraso i Piter Olajinka koji su prošle sezone postigli po 17 pogodaka. Kada se njih dvojica uporede sa Aleksandrom Pešićem i Markom Rakonjcem koji su dali 16, odnosno šest golova, jasno je da će crveno-beli biti konkretniji u samom špicu. Ako se njima pridruži i Emanuel Late Lat, sa napadom ne bi trebalo da bude problema.

- Od svih igrača koji su došli meni se lično Ado najviše sviđa. Sećam ga se iz Šerifa, gledao sam i neke utakmice u Subotici prošle sezone - njegov način igre, zadnji vezni koji je toliko miran na lopti, ne greši... Mislim da će biti veliko iznenađenje - otkrio je Boško Đurovski.

Republika

Foto: Starsport

Edmund Ado protiv Partizana

 

Od starosedelaca na koje se ozbiljno računa tu su i Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Osman Bukari, Gelor Kanga, Stefan Mitrović, Kings Kangva, ali i mlade snage poput Egora Pruceva, Jovana Mijatovića i Nikole Mituljikića, te vezni red i ofanziva deluju veoma moćno. Najveći problem mogao bi da bude kako pravilno raspodeliti minutažu kako bi svi bili zadovoljni.

- Uvek bude nezadovoljnih, na treneru je da napravi rotaciju. Kažu da uspešno vodi svlačionicu, sada ostaje da se to vidi i na delu. Najviše problema će biti na poziciji zadnjeg veznog gde je ogromna konkurencija, ali ni to nije loše. Mislim da će u početku prioritet biti Liga šampiona, a što se tiče našeg prvenstva biće borba sa Partizanom, Čukaričkim, TSC-om i Vojvodinom, ali smatram da Zvezda trenutno ima kvalitetniji tim - izneo je svoje mišljenje Đurovski.

Situacija u defanzivi biće poznata u toku prelaznog roka. U klubu su i dalje Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković i mnogo toga će zavisiti od njihove budućnosti. Ako ostanu, taj tandem se pokazao kao fenomenalan, te će uz iskusnog Uroša Spajića i mladog Stefana Lekovića biti dovoljan za sva tri fronta. Ako neko od njih ode - moraće da se traži i pojačanje!

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković

 

Uz levi bok više šanse bi mogao da dobije Irakli Azarov, dok bi po desnom, bar do isteka pozajmice krajem godine, trebalo da deluje Aleks Vigo.

Dok će u Ligi šampiona biti moguće da stranci nose igru, u domaćoj Superligi u prvi plan će morati da iskoči i neko od bonus fudbalera. Zbog toga je Bahar u sastav uvrstio i mlade nade - veznjaka Jovana Šljivića koji važi za jednog od najvećih talenata u Evropi i desnog beka Kostu Nedeljkovića o čijim igrama u Grafičaru su se prošle godine pisali hvalospevi. Tu su i Jovan Mijatović, Stefan Leković, Nikola Mituljikić...

- Jedan bonus igrač uvek može da se nađe. Potpisala je Zvezda Šljivića, jeste da Eraković više nije bonus igrač, ali tu su ostali koje ste spomenuli. Dosta smo nadmoćni i neće biti problem sa bonusima - zaključio je priču za naš portal Boško Đurovski.

Republika

Foto: Starsport

Jovan Šljivić u dresu Grafičara

 

Kada se sve sabere i oduzme deluje da Barak Bahar sklapa odličan mozaik i tim koji će moći uspešno da se bori na tri fronta. Da li ste vi zadovoljni do sada urađenim od kada je Izraelac seo na klupu Zvezde?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading