STAMENIĆ PODIGAO "ŠESTICU", PA OTKRIO: Zbog OVOGA sam došao u Zvezdu!

Autor:

Sport

23.06.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli predstavili novo ime na Baharovom spisku.

STAMENIĆ PODIGAO "ŠESTICU", PA OTKRIO: Zbog OVOGA sam došao u Zvezdu!

Foto: Emir Hamdan

Marko Stamenić i Mitar Mrkela

Posle Edmunda Ada (Spartak, Subotica), Žana Filipa Krasoa (Sent Etjen) i golmana Omrija Glazera (Hapoel Ber Ševa), Crvena zvezda je predstavila još jedno pojačanje u prelaznom roku.

Crveno-beli dres sa brojem 6 zadužio je defanzivni vezista Marko Stamenić, koji je uz napadač Petera Olajinku (Slavija), bio među prvim lastama koje su ovog leta sletele na Marakanu.

- Danas predstavljamo još jedno pojačanje. Igrač koji je potpisao još zimus, a stiče pravo igranja ovog leta. Radi se o mladom igraču koji igra za reprezentaciju Novog Zelanda. Ima mnogo iskustva na međunarodnoj sceni, sa četiri utakmice u LŠ. Poseduje srpski pasoš i biće bonus igrač, što je nama mnogo važno. Čak je igrao na poziciji štopera u Kopenhagenu, moderan igrač - rekao je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

Republika

Foto: Emir Hamdan

 

 

Reprezentativac Novog Zelanda je tokom karijere igrao u Australiji aza Vestern Suburs i Tim Velington, dok je po dolasku na evropsko tlo nastupao za Kopenhagen, a svojevremeno je bio i na pozajmici u Kogeu.

- Izuzetno sam ponosan. Dolazak u Zvezdu je veliki momenat za mene i moju porodicu. Ponosan sam što ću se boriti za crveno-bele boje, svi su mi poželeli dobrodošlicu - rekao je u prvom obraćanju Stamenić.

Zvezda je od početka prelaznog roka bila veoma aktivna na letnjoj pijaci, budući da će od jeseni zaigrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

- Rekao sam pre neki dan da radimo na nekim igračima. Očekujem da u narednih nekoliko dana kompletiramo razgovor sa jednim fudbalerom i predstavimo ga ovde. Uvek se pojavi neko novo ime, da neko napusti klub ili da neko dođe. Ono što već znate, radi se na nekim odlascima, ali nismo dobili prihvatljivu ponudu - dodao je Mrkela.

Republika

Foto: Emir Hamdan

 

Osvrnuo se sportski direktor Zvezde i na dolazak Degeneka:

- Miloš Degenek je nama uvek ineteresantan, poznaje ga i trener Bahar, ceni njegove kvalitete. Ima još šest meseci ugovor sa Kolumbusom, videćemo, na toj poziciji imamo šest igrača na toj pozicii, zavisi od odlaska - dodao je Mitar Mrkela.

Prvak Srbije želi da spreman dočeka start u najelitnijem klupskom takmičenju, a Stamenić će imati priliku da ga ponovo zaigra u Ligi šampiona. Stamenić se potom osvrnuo na svoje srpske korene:

- Moj otac je rođen u Novom Sadu 90-tih godina je otišao na Novom Zelandu, upoznao moju majku. Ponosan sam i srećan što ću upoznati ovdašnju kulturu - rekao je na početku obraćanja medijima Marko Stamenić.

Da li više voli ofanzivnije ili defanzivnije zadatke, pošto je igrao na oba mesta u veznom redu dok je bio član Kopenhagena, bilo je pitanje našeg novinara?

- Vrlo dobro razumem ulogu trenera, mogu sve da igram, svugde ću dati 100 odsto, najbolje se osećam na sredini terena. Voleo bih da napredujem iz godine u godinu, pa ćemo videti gde će me to odvesti.

Foto: Emir Hamdan

 

O igranju u Ligi šampiona:

- Nisam posebno razmišljao o tome, nije mi bitno protiv koga ćemo igrati. Ono što želimo je da u svakom meču idemo na pobedu. Svakako da i za Zvezdu protivnici misle isto, zbog toga sam uzbuđen pred Ligu šampiona - kaže Stamenić i nastavlja:

- Svi igrači su me dobro prihvatili. Malo su se našalili sa mnom, jer ne pričam čisto srpski. Stefan Mitrović me je odlično prihvatio i brine se o meni, kao i svi ostali fudbaleri.

Otkriva potom zašto je uzeo "šesticu":

- Broj 6 je izuzetno poseban za mene. Još kao mali sam ga voleo, šestica predstavlja srce tima, to bih voleo da budem u Zvezdi i veoma sam ponosan što sam ga dobio.

Da li rekretativno igra neki drugi sport, osim fudbala?

- Fokusiran sam na fudbal, moj otac je bio fudbalski fanatik, pa sam tako i ja sa tri godine počeo. Ljubav je rasla, išlo je sa godinama, na Akademiji u Novom Zelandu sam počeo, moja majka je iz Samoe, svi su krupni u ragbiju, ja sam bio sitniji pa nisam mogao da se pokažem u njemu.

Raspitivao se o budućem klubu, pre dolaska na Marakanu:

- Imao sam priliku od Adama Mičela da čujem sve o Crvenoj zvezdi, bilo mi je jako drago da čujem lepe reči o Zvezdi pre dolaska. Roditelji su ostavljali na meni da odlučim za koga ću navijati, porodica me je podržala u izboru - istakao je Marko Stamenić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading