BRĐANI PREDSTAVILI NOVO POJAČANJE! Bivši igrač Zvezde OBUKAO crno-beli dres!

Autor:

Sport

28.06.2023

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superligaš sa Banovog brda aktivan u prelaznom roku.

BRĐANI PREDSTAVILI NOVO POJAČANJE! Bivši igrač Zvezde OBUKAO crno-beli dres!

Foto: Starsport

FK Čukarički

Ono što je bilo i najavljivano prethodnih dana, sada je dobilo zvaničnu potvrdu! Čukarički je potpisao Vukašina Jovanovića, svojevremeno člana šampionske generacije "zlatnih orlića", koji će iskustvom doprineti čvršćem bedemu u defanzivnoj liniji crno-belih sa Banovog brda.

Odlazak Radovana Pankova u poljsku Legiju, ostavio je prazninu iskustva u odbrani "brđana", pa je uprava trećeplasiranog kluba Superlige Srbije morala da reaguje, angažovanjem nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

Jovanović je zenit doživeo na Novom Zelandu, kao član šampionske generacije "zlatnih orlića" koja je pre osam godina pod vođstvom tadašnjeg selektora Veljka Paunovića srušila moćni Brazil sa 2:1 golovima Staniše Mandića i Nemanje Maksimovića, pokorivši svet.

Zahvaljujući partijama na Svetskom prvenstvu, Jovanović se izborio za transfer od milion evra u Zenit koji je pojačao 2016, ali je ubrzo napustio Sankt Peterburg i sreću tražio po Bordou, Eibaru i Apolonu iz Limasola, u kojem je prošle sezone konstantno igrao do teške povrede ligamenta u januaru.

Republika

Foto: FK Čukarički

Vukašin Jovanović na promociji u Čukaričkom

Posle oporavka istekle su mu obaveze sa Kipranima, te se obreo u Čukaričkom, koji je plasmanom na treće mesto napravio istorijski uspeh, jer će igrati prvi put otkako klub postoji, grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, ostaje da se vidi da li će to biti Liga Evrope ili Liga konferencija.

Podsetimo, pre Jovanovića na Banovo brdo stigao je i Nemanja Ćalasan, bivši igrač subotičkog Spartaka, koji se u superligaške vode vratio posle epizoda u portugalskoj drugoj ligi.

Iz Portugala, tačnije iz Aruke, stigao je i napadač Ze Mario. Još jedan štoper, 20-godišnji Luka Subotić, doveden je iz Teleoptika, dok su na Brdu i dvojica novih golmana Filip Samurović (Mačva) i doskorašnji čuvar mreže TSC-a iz Bačke Topole, Nenad Filipović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading