PIKSI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Selektor otkrio PRAVU ISTINU o aferama na Mundijalu!

Autor:

Sport

28.06.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda srpskog fudbala o onome što je zanimalo sve navijače u našoj zemlji.

PIKSI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Selektor otkrio PRAVU ISTINU o aferama na Mundijalu!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije nije ispunila očekivanja nacije, pošto je nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru završila već u grupnoj fazi, sa samo jednim osvojenim bodom.

Jasno je da je na atmosferu u našem timu i koncentraciju samih fudbalera uticala i situacija sa brojnim potencijalnim aferama, koja se u našim medijima pojavila tokom samog prvenstva.

Sada, šest meseci po završetku Mundijala, Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, otkrio je kako je situacija izgledala u Kataru.

Sve je to jedna farsa, jedno očekivano predstavljanje nekih stvari, prepumpavanja, izmišljanje afera. Sve je to normalno, jer da pobeđuješ, od toga ne bi bilo ništa, da se ne lažemo. To nije prvi put da se dešava nama, a dešava se i Englezima i Francuzima u Južnoj Africi. Milion problema ima, ali ne možete da utičete na to. Pokušavate da zadržite atmosferu i pozitivan duh i što se tiče ponašanja igrača, 'stafa'. Sve je bilo okej i oni koji su bili u Kataru, u hotelu, mogli su to da vide. Sad, kako će to novinari da prenesu i mediji da prikažu ovde... Kad meni dođe čovek i kaže: 'Te žene, tamo po hotelu...' Koje, bre, žene, o čemu pričate? Došla žena od Mitrovića sa sinom, provela sat vremena s njim, došla žena od ovog da ga pozdravi...Video sam možda dve-tri - kaže Stojković za "Kurir".

Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije

Dodao je i da su igrači bili izolovani od svih i da do njih nije moglo da se dođe.

Niti je moglo da se spava u našem hotelu, niti da se uđe u naš deo, potpuno smo bili izolovani. Organizacija je bila perfektna, ponašanje igrača perfektno. Da smo dobili Kamerun, bilo bi: "Bravo, majstori, svaka čast, alal vam vera" i tako dalje. Ali desi se i onda moraš da trpiš te udarce. Da li to utiče na igrače? Mislim da da. Na mene ne, zato što nisam čitao, nisam pratio, ni gledao, samo sam čuo "ej, izašlo je to i to" i kažem - ne interesuje me. Sebe sam zaštitio od tih stvari. To sam u stvari uradio posle Bahreina, kad smo sleteli u Katar, isključio telefon i bacio ga. Moraš da trpiš udarce, iako je stvarno bilo mnogo laži, sve je to sastavni deo jednog Svetskog prvenstva - izjavio je selektor Srbije.

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije u Kataru

Za kraj, Piksi ističe da nije čitao komentare posle Mundijala i da ga kritike ne zanimaju.

Niti sam jednu reč pročitao, niti sam čitao novine, niti s ljudima pričao. I dan-danas ne znam ko je i šta pričao, mogu samo da pretpostavim. Od toga da sam najgori trener. Prihvatam sve to, ali i dalje ne znam ko je šta pričao. I danas se srećem s ljudima, pružam im ruku, ali ne želim da kvarim sliku jer u sportu moraš da si veliki i u pobedi i u porazu. Drugi nek se raduju, ti si tu da radiš svoj posao, a meni je najvažnije da radim pošteno, najpoštenije moguće. Da budem u mislima i delima čist kada se pogledam u ogledalo i da niko ne igra zato što je nečiji ujak, stric ili brat od tetke. Isključivo pravim tim po svom viđenju, odgovoran sam za rezultate, iako odgovornost i igrači dele - zaključio je Stojković.

Podsetimo, Piksi je po okončanju prvenstva sveta ostao selektor "orlova", koje je doveo na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, pošto Srbija ima sedam osvojenih bodova, posle tri odigrane utakmice u grupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading