DA LI JE "OPERACIJA BUGARSKA" USPELA? Bez Mitrovića i Vlahovića NE IDE, Gudelj u ZONI SUMRAKA, Piksijeve izmene IZVUKLE situaciju!

Autor:

Sport

21.06.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se sve sabere i oduzme - "orlovi" su prošli odlično u Razgradu.

DA LI JE "OPERACIJA BUGARSKA" USPELA? Bez Mitrovića i Vlahovića NE IDE, Gudelj u ZONI SUMRAKA, Piksijeve izmene IZVUKLE situaciju!

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije slave gol Darka Lazovića

Da je moglo gore - moglo je! Da je moralo bolje - moralo je!

Ovako u kratkim crtama može da se opiše igra Srbije protiv Bugarske. "Orlovi" su bili veoma bledi u Razgradu, pa su u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrali tek 1:1 protiv selekcije koja je pre susreta sa Srbijom uzela samo jedan bod i to Litvaniji u gostima.

Četa Dragana Stojkovića Piksija gubila je do samog finiša meča, ali je gol Darka Lazovića u dubokoj nadoknadi donekle izvukao situaciju i ostavio je "orlove" u krugu najužih favorita za plasman na Euro. Šta smo sve mogli da vidimo u Bugarskoj?

NEMA MITROVIĆA, VLAHOVIĆA I JOVIĆA - IMA PROBLEMA

Drastično oslabljeni bili su "orlovi" u Razgradu. U timu nije bilo Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića, ali je selektor Dragan Stojković Piksi uveravao da zamena postoji, te da će Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović adekvatno odgovoriti na sve zadatke.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Joveljić

 

To se, ipak, nije desilo. Joveljić se trudio, pretrčao je mnogo, pokušavao, ali kada bi se našao u šansi - izostajala je realizacija. Sa druge strane, Jovanović je uneo malo živosti u igru, ali bez konkretnog učinka.

Vrlo je verovatno da se neće često dešavati da Srbiji fale tri napadača, ali ako se nekada ponovo desi - moglo bi biti velikih problema!

KOŠMARNO VEČE NEMANJE GUDELJA

Jedan od najslabijih na terenu u dresu Srbije bio je Nemanja Gudelj. Gubio se u defanzivi i imao je velikih problema sa napadačima Bugarske, te je jedan od glavnih krivaca za konstantne opasne napade ove selekcije.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Nemanja Gudelj

 

Ipak, teško da može bilo ko da mu zameri nešto. I pored veoma teškog perioda na ličnom planu gde je imao užasne situacije sa bratom Dragišom koji je jedva preživeo i suprugom Anastasijom gde su izgubili bebu, on je skupio snagu i zaigrao za nacionalni tim na samom kraju sezone.

Dakle, Nemanji Gudelju svaka čast na trudu, hrabrosti i želji, ali - od ovoga mora bolje!

MAGIČNE IZMENE PIKSIJA

Planovi Dragana Stojkovića Piksija se nisu ostvarili i njegove taktičke zamisli krenule su po zlu. Ipak, selektor je izvadio "magični štapić" i uvođenjem Filipa Mladenovića i Darka Lazovića okrenuo je utakmicu i izvukao bod.

Mladenović je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu, a Lazović je pogodio za 1:1 i ovaj gol može da bude veoma bitan u nastavku sezone i u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

MORA KREATIVNIJE

Bledo je izgledala igra Srbije, a za to su najveći krivci igrači iz veznog reda.

Zaustavili su Bugari Dušana Tadića, Sergeja Milinković-Savića, Filipa Kostića i Andriju Živkovića, ali i defanzivne vezne Sašu Lukića i Nemanju Maksimovića, pa je naša igra često izgledala bezidejno.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Dušan Tadić

 

Trudili su se "orlovi", najviše se isticao Dušan Tadić u ofanzivi, a Nemanja Maksimović u defanzivi, ali nije išlo prema planu. Ako se ovako nešto bude ponavljalo i u nastavku kvalifikacija - možemo biti u velikom problemu. Ali, za početak, hajde da pripišemo sve lošem danu!

NA KRAJU - ODLIČNO SMO PROŠLI

Kada se sve sabere i oduzme Srbija je odlično prošla u Bugarskoj.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Dragan Stojković Piksi

 

Mogli su izabranici Mladena Krstajića i do drugog gola kada je prečka spasila "orlove", a pogodak Darka Lazovića skoro je u potpunosti iz trke za Euro izbacio Bugarsku, dok je naš tim ostavio na pristojnoj razlici u odnosu na Crnu Goru. Dakle, kao što smo na početku teksta naveli - da je moralo bolje, moralo je, ali da je moglo gore, moglo je!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading