NEZAPAMĆENA DRAMA U NEMAČKOJ: Borusija GUBITNIK godine - Bajern ŠAMPION zbog bolje gol-razlike! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.05.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna završnica u nemačkom prvenstvu.

NEZAPAMĆENA DRAMA U NEMAČKOJ: Borusija GUBITNIK godine - Bajern ŠAMPION zbog bolje gol-razlike! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda

Spektakularno 34. kolo Bundeslige, gotovo da nema duela u kojem makar jedna ekipa nije igrala meč godine, a epilog je isti kao i sezonama unazad - Bajern Minhen je šampion Nemačke, 11 put u nizu!

Pred poslednje kolo, Dortmund je imao dva boda više od najvećeg rivala, meč kod kuće protiv Majnca, koji je "zakucan" za sredinu tabele, pa se činilo da ništa ne može Borusiji da stane na put. Ali ni to nije bilo dovoljno. Majnc je izborio remi u gostima 2:2 (2:0) i na taj način ekipu iz Dortmunda ostavio bez titule.

Već na samom startu je krenulo loše, kada je Andreas Hanhe - Olsen u 15. minutu doneo prednost gostima. Imao je domaćin šansu da odmah izjednači, ali je Aler promašio penal u 18. minutu, a već u 24. novi tuš za "milionere", kada je Onisivo duplirao prednost. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku smo videli konstantne napade domaćih, koji su se isplatili tek u 69. minutu, kada je Gereiro smanjio na 2:1. Nastavli su "žuti" posle toga da napadaju, šanse su se ređale, čak je i jedan gol poništen, ali više od toga domaćin nije mogao. Niklas Sule je u 96. izjednačio, ali je to bilo nedovoljno za titulu, pa je Bajern novi šampion Nemačke.

Bavarcima je za titulu, uz kiks Dortmunda, trebala pobeda protiv Kelna u gostima, a do nje su došli u 89. minutu (2:1).

Bajern je vodio još od 9. minuta, kada je Kingsli Koman doneo gostima prednost, a malo je falilo da ekipa iz Minhena stigne i do dva gola prednosti pred poluveme, ali je Komanov gol poništen posle VAR-a.

U nastavku smo videli dramu, Ljubičić je u 81. minutu sa bele tačke izjednačio, i tako na osam minuta ostavio tim Tomasa Tuhela bez titule. Ipak, u 89. minutu Džamal Musijala donosi novu prednost svom timu, a ispostavilo se da je to i gol vredan titule. Obe ekipe su na kraju sezonu završile sa 71 bodom, ali su Bavaraci šampioni zbog bolje gol razlike.

U Ligu šampiona će i Lajpcig, kao i Union Berlin, dok će Frajburg morati da se zadovolji Ligom Evrope. Bajer Leverkuzen je na kraju završio kao šesti i igraće u Ligi konferencija, koju je u poslednjem kolu ispustio Volfsburg.

Iz lige su ispala dva velikana - Šalke i Herta. Tim iz Berlina je bio otpisan već pred ovo kolo, pa mu ni pobeda od 2:1 u Volfsburgu nije ništa značila, ali je Šalke imao priliku da se spasi, a za to mu je bilo potrebno da savlada Lajpcig u gostima. Red Bul je poveo sa 2:0, Šalke se vratio na 2:2, ali više od toga nisu mogli, pa je gol Jusufa Pulsena u 82. minutu rešio sve dileme. Konačan rezultat (4:2) je postavio Nkunku u 94. minutu.

U baraž će Štutgart, koji je na svom terenu remizirao sa Hofenhajmom (1:1), a svog rivala, trećeplasiranog iz Cvajte, će saznati sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading