DRAMA PRIPALA RED BULU: Lajpcig napravio KRUPAN KORAK ka Ligi šampiona!

Autor:

Sport

06.05.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedini pogodak je delo Kevina Kampla u 73. minutu.

DRAMA PRIPALA RED BULU: Lajpcig napravio KRUPAN KORAK ka Ligi šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri RB Lajpciga slave pogodak

Fudbaleri Red Bul Lajpciga su i po drugi put u pet dana savladali ekipu Frajburga, čime su napravili krupan korak ka plasmanu u Ligi šampiona.

Nakon neverovatnih 5:1 u polufinalu Kupa Nemačke, Lajpcig je ovaj put slavio na gostovanju sa 1:0 (0:0), a jedini gol na meču je postigao Kevin Kampl u 73. minutu meča.

Gosti su bili bolji tokom čitave utakmice, imali su veći broj udaraca, i to im se u finišu isplatilo, pa sa teškog gostovanja nose sva tri boda, koja će im pomoći u borbi za Ligu šampiona.

Ovim trijumfom je Lajpcig pretekao Frajburg na tabeli, pošto sada imaju 57 bodova i nalaze se na trećem mestu, dok domaćin sa ovog meča ostaje četvrti, sa bodom manje. Pošto je do kraja ostalo svega tri kola, jasno je koliko će ovaj trijumf značiti Red Bulu.

Osim ovog, odigrane su još četiri utakmice u terminu od 17:30, a pobede su u svim mečevima zabeležili domaćini.

Ekipa Augzburga je sa 1:0 (0:0) slavila protiv Union Berlina, Menhengdladbah je sa 2:0(1:0) bio bolji od Bohuma, Herta je kod kuće stigla do bitna tri boda u borbi za opstanak, pobedom protiv Štutgarta 2:1 (2:1), a tri boda je osvojio i Hofenhajm, koji je bio ubedljiv protiv Frankfurta, pošto su slavili sa 3:1 (3:0).

Do kraja dana je ostao da se odigra još jedan duel, a od 18:30 će u Bremenu snage odmeriti Verder i Bajern Minhen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading