ISTORIJA U BRAJTONU! "Galebovi" prvi put izborili Evropu! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.05.2023

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Brajtona izborili su po prvi put u istoriji kluba plasman u evropsko takmičenje, pošto su danas na svom terenu savladali ekipu Sautemptona rezultatom 3:1 u meču 37. kola Premijer lige.

ISTORIJA U BRAJTONU! "Galebovi" prvi put izborili Evropu! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Na krilima Evana Fergusona, koji je bio dvostruki strelac za "galebove" u 29. i 40. minutu, kao i Paskala Grosa u 69. domaći su stigli do ubedljivog trijumfa.

Jedini pogodak za goste postigao je Mohamed Eljunusi u 58. minutu.

Brajton je na šestom mestu na tabeli sa 61. bodom uz meč manje i obezbedio je mestu koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Biće to prvi put da plavo-beli učestvuju na međunarodnoj sceni u klupskoj istoriji, a do toga su stigli sjajnim rezultatima tokom sezone u Premijer ligi.

Pred "galebovima" su, podsetimo, padali Mančester junajted (2:1), Liverpul (3:0), Čelsi (2:1) i nedavno Arsenal (3:0), koga su "počistili" na Emirejtsu.

U preostala dva kola, Brajton će igrati kod kuće protiv novog-starog šampiona Mančester sitija i gostovati u Birmingemu, ekipi Aston Vile.

Sa druge strane, Sautempton je poslednji na tabeli sa 24 boda, a ovaj klub će naredne sezone igrati u Čempionšipu.

"Svecima" do kraja sezone predstoji meč protiv Liverpula. Vest Hem je ranije danas na svom terenu pobedio Lids.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading