KOMŠIJSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Sloga i Hajduk prepunim tribinama u Erdeviku pružili meč za pamćenje, domaći navijači su na kraju slavili novi trijumf!

Autor:

Sport

21.05.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi užitak za sve ljubitelje fudbala.

KOMŠIJSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Sloga i Hajduk prepunim tribinama u Erdeviku pružili meč za pamćenje, domaći navijači su na kraju slavili novi trijumf!

Foto: FK Sloga Erdevik

U okviru 27. kola Vojvođanske lige Jug ekipa Sloge iz Erdevika ugostila je sastav Hajduka iz Divoša, prvi duel ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 0:0.

Republika

Sastav Hajduka je u ovaj duel ušao sa deobe druge pozicije na tabeli i 53 osvojenih bodova, samo jedan više je imao lider, Sloven iz Rume, dok je ekipa Sloge sa devet bodova manje bila na deobi petog mesta u ligi.

Krcate tribine stadiona u Erdeviku imale su prilike da vide pravi sadržajan, komšijski derbi koji je imao sve ono što i čini derbi susret.

Otvorili su gosti bolje utakmicu i već u šestom minutu su došli do vođstva. Aleksandar Ignjić je sa nekih 20-tak metara uhvatio golmana Veselinovića nespremnog, lopta je završiča u mreži Sloge, 1:0 za goste.

Rano vođstvo protivnika nije obeshrabrilo domaći sastav, trgli su se igrači tima iz Erdevika i krenuli su sa atacima ka golu protivnika. 

U 23. minutu na odbitak odlično je reagovao Ivan Tomac, lopta je završila iza leđa golmana Trkulje, 1:1.

Do odlaska na pauzu sem dva žuta kartona, po jedan na obe strane, nije bilo drugih upisanih stavki u sudijskoj beležnici. Bilo je par prilika na obe strane, ali promene rezultata nije bilo.

Republika

Foto: FK Sloga Erdevik

 

Uvodni minuti drugog dela meča pripali su domaćim igračima, i iz dobre igre su stigli do novog gola.

U 53. minutu nakon odlične akcije domaćeg sastava, lopta je stigla do mladog Lazara Ćirića koji je sa nekih 10-tak metara šalje u mrežu gostiju, 2:1, Sloga je stigla do potpunog preokreta.

Do kraja susreta obe trenera su posegla sa izmenama, na terenu je publika imala prilike da vidi čak 10 novih igrača, po pet na obe strane. 

U poslednjih pola sata igre utakmica je bila dinamična, jako borbena sa dosta fudbalskih stvari, ali promene rezultata nije bilo.

Sloga (Erdevik) - Hajduk (Divoš) 2:1 (1:1)

Sloga: Veselinović, Belić (od 82' Krstić), Vuković, Tomac (od 82' Rukavina), Raičević, Zeljković (od 82' Čubrilo), Volarević (od 72' Trebovac), Herceg, Ćirić (od 72' Živković), Barić, Uglješić

Hajduk: Trkulja, Tomić (od 76' Savićević), Skopljak, Krčmarević (od 15' Halilović), Krmar (od 65' Mihajlović), Nađ, Mandić, Galić, Misojčić (od 46' Milenković), Bogdan (od 46' Erak), Ignjić

Ovim porazom Hajduk je značajno umanjio svoje šanse da se bori za mesto koje vodi u viši rang, sada je zaostatak za liderom četiri boda, a do kraja prvenstva ostala su još tri meča.

U sledećem kolu Hajduk dočekuje Donji Srem 2015, dok ekipa iz Erdevika gostuje Radničkom iz Nove Pazove.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading