ŠOK NA ALIJANC ARENI! "Bikovi" IZBOLI šampiona! Lajpcig PREOKRETOM srušio Bajern i POMOGAO Borusiji!

Autor:

Sport

20.05.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Bajerna poraženi su od Lajpciga rezultatom 1:3 (1:0) u 33. kolu Bundeslige.

ŠOK NA ALIJANC ARENI! "Bikovi" IZBOLI šampiona! Lajpcig PREOKRETOM srušio Bajern i POMOGAO Borusiji!

Foto: Tanjug

Ništa nije slutilo na ovakav epilog na Alijanc areni. Imali su Bavarci igru, vođstvo i rezultat, koji im je garantovao da u poslednja dva kola uđu sa četiri boda više od Borusije Dortmund, čime bi načinili ogroman korak ka tituli.

Umesto toga, međutim, tim iz Minhena poklekao je pred goropadnim "bikovima", koji su za 21 minut postigli čak tri gola i u nastavku preokrenuli meč u svoju korist.

Ujedno, ovom pobedom, Lajpcig je obezbedio treće mesto, koje vode u Ligu šampiona, što je donekle rastužilo navijače Crvene zvezde. Naime, crveno-beli neće dobiti dodatnih 1.100.000 koje bi joj sledele od najelitnijeg takmičenja zbog koeficijenta, zbog činjenice da će se "bikovi" i naći u ovom takmičenju.

Foto: Tanjug

 

Vođstvo Bavarcima doneo je Serž Gnabri, golom u 25. minutu, posle lepe akcije i asistencije Tomasa Milera, pa je uz pomoć stative, poslao loptu iza leđa nemoćnog golmana Lajpciga.

Niko tada na stadionu nije mogao da pomisli da će Bajern do kraja meča primiti tri pogotka i pognutih glava napustiti teren.

Nastavili su "bikovi" da napadaju, stvarali šanse, a jednu od takvih realizovao je Konrad Lajmer u 65. minutu, donevši izjednačenje gostujućem timu - 1:1.

Za samo deset minuta, usledio je potpuni potop šampiona Bundeslige, dok su oba gola gosti postigli iz penala.

Najpre je u 76.minutu Kristofer Nkunku realizovao najtrožu kaznu, šutiravši po sredini gola, posle neopreznog faula Pavara u svom šesnaestercu, i potpuno preokrenuo skor u korist Lajpciga - 1:2.

Republika

Foto: Tanjug

 

Samo deset minuta kasnije, Mazraui je zahvatio loptu rukom u kaznenom prostoru Bajerna, a sudija je po drugi put pokazao na "belu tačku".

Odgovornost je preuzeo mađarski reprezentativac Dominik Soboslaj i sigurnim udarcem postavio konačnih 1:3.

Pokušavao je Bajern do kraja meča da izbegne poraz, ali je doživeo potpuni nokaut u nikad neizvesnijoj borbi za bundesligašku titulu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading