ZVEZDA MENJA KURS: Napadač stiže iz Švajcarske

Autor:

Sport

13.05.2023

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tiha patnja Mateo Kasijera neće iz Rusije, Kraso i Mikutadze iz Francuske previše traže, pa Late Lat izbija u prvi plan.

ZVEZDA MENJA KURS: Napadač stiže iz Švajcarske

Foto: ATA Images

Ko će biti udarna igla u napadu Crvene zvezde naredne sezone? Spisak potencijalnih kandidata je pozamašan. Svakodnevno u medijima isplivava neko novo ime, odnosno lista želja sportskog sektora se skraćuje. Ali licitacija se nastavlja.

Ono što je sigurno jeste da Aleksandar Pešić više neće predvoditi Zvezdin špic, to jest da grupna faza Lige šampiona, u kojoj su crveno-beli već izborili svoje mesto naredne sezone, iziskuje golgetera evropskog kalibra. Popularni Šilja u svom drugom mandatu na Marakani ima skroman učinak. Bilans od 14 golova i devet asistencija u svim takmičenjima bio bi zapravo zadovoljavajući u nekom klubu osrednjih ambicija, ali ne i u najvećem na ovim našim prostorima, čija ogromna navijačka armija zahteva - više. Stoga, sve su glasnije spekulacije da će Pešić na leto napustiti Marakanu, a nedavno je stigla i ponuda od Ferencvaroša od 1,5 miliona evra.

Foto: Starsport

PAKUJE KOFERE Aleksandar Pešić

No, vratimo se njegovim potencijalnim naslednicima. Jedno su želje, drugo mogućnost, čemu svedoče i poslednji izveštaji s transfer-pijace koji dolaze iz Francuske. Naime, napadački dvojac iz Lige 2, tiha patnja direktorskog tandema Terzić/Mrkela, sve dalje je od Ljutice Bogdana. Žorž Mikautadze, reprezentativac Gruzije i strelac 22 gola za Mec ove sezone, preskup je za Crvenu zvezdu pošto bi za njegov transfer moralo da se izdvoji više od šest miliona evra. Takođe, izvesno je da neće biti ništa od angažmana Žan-Filipa Krasoa iz Sent Etjena (16 pogodaka), koji traži više od 100.000 evra mesečno na ime plate. Mateo Kasijera, napadač Zenita koji je i u minulom prelaznom roku bio na listi želja, ponovo je u fokusu. Međutim, iako se nije naigrao, njegovi planovi su vezani za Sankt Peterburg.

Foto: www.profimedia.rs

BLIZU MARAKANE Late Lat

Na meti je i mladi Petar Ratkov iz TSC, ali je pitanje koliko može da odgovori izazovima u elitnom društvu. U međuvremenu su se pojavila još neka imena. Pre svih, 24-godišnji član Atalante na pozajmici u švajcarskom Sent Galenu Emanuel Late Lat, strelac deset golova ove sezone. Suškalo se i o Žanu Vipotniku, mladom slovenačkom napadaču koji blista u tamošnjem šampionatu, ali za čiju naklonost Zvezda ima preozbiljnu konkurenciju.

Očigledno da su kvalitetni napadači izuzetno tražena roba, te da crveno-belima neće biti lako da nađu adekvatno pojačanje. Ali, srećom, prelazni rok još nije počeo i ostalo je dosta vremena za rešavanje ovog kompleksnog pitanja, koje mesecima mori navijače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading