SVE SE ZNA! Marakana ili Humska? Evo KADA i GDE se igra 170. večiti derbi

Autor:

Sport

20.04.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat je termin i mesto odigravanja sledeće međusobne utakmice najtrofejnijih srpskih klubova.

SVE SE ZNA! Marakana ili Humska? Evo KADA i GDE se igra 170. večiti derbi

Foto: Starsport

169. večiti derbi

Fudbaleri Partizana su u utakmici 30. kola Superlige Srbije izgubili od Čukaričkog na Banovom brdu, zbog čega u plej-of ulaze sa četvrte pozicije na tabeli.

To znači da će se 170. večiti derbi igrati u 32. kolu nacionalnog šampionata naše države, a ono je na programu 26. aprila, odnosno naredne srede.

Zbog toga što je Partizan u plej-of ušao sa četvrtog mesta, a Crvena zvezda sa prvog, predstojeći derbi igraće se na stadionu crno-belih u Humskoj.

Republika

Foto: FK Partizan

Večiti derbi će se igrati u Humskoj

Za crveno-bele bi taj derbi mogao da bude bez rezultatskog značaja, ukoliko prethodno protiv TSC-a na stadionu "Rajko Mitić" osvoje bar bod.

Ako Zvezda pobedi ili remizira sa gostima iz Bačke Topole u 31. kolu, odbraniće titulu šampiona Srbije, pa bi u Humsku putovala bez opterećenja u tom smislu. Naravno, breme večitog derbija bi i dalje bilo na plećima kluba iz Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda u plej-of Superlige ulazi sa 82 boda, TSC i Čukarički su osvojili po 62 i vodiće veliku borbu za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će Partizan sa 57 morati da se nada kiksevima timova iz Bačke Topole i sa Banovog brda.

Vojvodina ima 54 boda i opravdano se nada da bi mogla da preskoči "parni valjak" i da ga gurne na peto mesto.

Mesto u Evropi naredne sezone želi i Novi Pazar koji je uzeo 50 bodova do sada, dok su Voždovac sa 39 i Radnički iz Kragujevca sa 37 poena srećni što su izbegli borbu za opstanak, u plej-autu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading