ISTORIJSKI PODVIG NA MARAKANI! Oglasila se Crvena zvezda - delije mogu da budu PONOSNE!

Autor:

Sport

17.04.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli na pragu izjednačavanja klupskog rekorda, sve će biti poznato posle okršaja sa Topolcima.

ISTORIJSKI PODVIG NA MARAKANI! Oglasila se Crvena zvezda - delije mogu da budu PONOSNE!

Foto: fkcrvenazvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su nadomak obaranja brojnih rekorda ove takmičarske godine. Naime, ukoliko se osvoji bod na predstojećem meču u okviru prvog kola plej ofa Superlige Srbije protiv TSC-a u subotu od 18 časova, izjednačiće se sa legendarnom generacijom koju je predvodio Gojko Zec u sezoni 1976/77, a koja je jedina u istoriji našeg najtrofejnijeg kluba osvojila titulu šampiona države šest kola pred kraj.

Crveno-belima će ovosezonska titula biti šesta uzastopna i predstavljaće rekord kluba. Takođe, ukoliko osvoje i Kup Srbije, doći će i do treće vezane duple krune, što nije samo Zvezdin rekord, već niko nikada u jugoslovenskom, a zatim i srpskom fudbalu nije uspeo da dođe do takvog učinka. Klub iz Ljutice Bogdana trenutno ima najduži niz u Evropi i svetu po broju domaćih utakmica na svom stadionu bez poraza - trenutno smo na broju od 109 susreta, a poslednji meč na Marakani u prvenstvu izgubili smo sada već davnog aprila 2017. godine. Pored svih ovih impozantnih rezultata, izabranici Miloša Milojevića grabe ka jednoj od najranije osvojenih titula uz najveću bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli.
 
U 28. kolu, 1977. godine, Crvena zvezda je pobedom nad Zagrebom rezultatom 3:1 obezbedila do sada najranije osvojenu šampionsku titulu, a dvostruki strelac bio je Filipović, dok je jednom bio precizan Šestić. Uz napomenu da se tada pobeda računala kao dva boda - Crvena zvezda je završila sa čak devet poena prednosti u odnosu na ekipu Dinama iz Zagreba koja je zauzela drugo mesto. Od tada, pa do danas, nijedna generacija crveno-belih nije uspela da izjednači taj učinak, a četu Miloša Milojevića deli jedan meč od ispisivanja nove istorije zlatnim slovima. Ukoliko Crvena zvezda slavi ili čak odigra remi sa ekipom TSC-a u meču 31. kola domaćeg šampionata, matematički će obezbediti titulu šampiona države.

 

 

 

U sezoni 2020/21 - Crvena zvezda je prvi put u istoriji osvojila šampionsku titulu bez ijednog poraza, takmičenje je završila sa čak 35 pobeda i svega tri remija, uz 108 osvojenih poena.

 
Po svemu sudeći, iako deluje da finiš sezone nije preterano takmičarski zanimljiv, fudbaleri Crvene zvezde igraju za rekorde i za nove stranice istorije našeg najtrofejnijeg kluba, a sezona 2022/23 će po mnogim stvarima biti nezaboravna za sve zvezdaše, jer će se na sve gore pomenute stvari, Zvezda prvi put plasirati u najelitnije evropsko klupsko takmičenje bez kvalifikacija još od 1991. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading