ZVANIČNO: Oba večita rivala u Top 8!

Autor:

Sport

08.04.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je jedno kolo, a u plej-ofu ćemo gledati i Crvenu zvezdu i Partizan.

ZVANIČNO: Oba večita rivala u Top 8!

Foto: Starsport

Navijači Partizana i Crvene zvezde

Regularni deo fudbalske Superlige Srbije se polako, ali sigurno, privodi kraju, pošto je do njegovog kraja ostalo još samo jedno kolo.

Posle će se igrati još sedam kola u plej-ofu, odnosno plej-autu, a već se uoči 30. kola zna kojih osam ekipa će igrati u borbi za titulu i Evropu, a kojih osam u onoj grupi za opstanak.

U Top 8 grupi našli su se Crvena zvezda, TSC, Čukarički, Partizan, Vojvodina, Novi Pazar, Voždovac i Radnički iz Kragujevca.

Sa druge strane, u plej-autu će igrati Kolubara, Napredak, Javor, Radnički iz Niša, Spartak, Mladost iz Lučana, Radnik i Mladost GAT.

Iako postoji šansa da posle 30. kola Radnički 1923 i Kolubara budu izjednačeni po broju bodova, Kragujevčani zbog boljeg međusobnog skora (1:1, 3:0) idu u plej-of, dok će se Lazarevčani boriti za opstanak.

S obzirom na to da su u igri još 24 boda, a kako više nema njihove podele nakon poslednjeg kola regularnog dela, Zvezda je sa 20 poena više od najbližih pratilaca na korak od odbrane titule.

Aktuelni šampion Srbije je do sada osvojio 79 bodova, a teoretsku šansu da crveno-bele svrgnu sa trona imaju još samo TSC i Čukarički koji su uzeli po 59, odnosno Partizan koji je na 57 poena.

Interesantno je da bi Zvezda trofej šampiona Srbije mogla da osvoji već posle narednog kola, uoči početka plej-ofa, ako joj se poklope rezultati.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Za taj podvig joj je potrebno da na svom terenu pobedi Radnički iz Kragujevca, da Čukarički i Partizan na Banovom brdu odigraju nerešeno ili da tim iz Humske slavi, kao i da TSC ne pobedi Voždovac na Krovu.

Sa druge strane, pomenuti TSC, Čukarički i Partizan će voditi veliku borbu za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Čukarički - TSC

Takođe, nekim spletom čudnih okolnosti bi u tu bitku mogli da se upetljaju i Vojvodina ili Novi Pazar.

U donjem delu tabele se očekuje grčevita borba za opstanak, a glavni kandidati da se presele u niži rang su trenutno Mladost GAT, Radnik iz Surdulice i lučanska Mladost, a sigurni nisu ni Spartak ili Radnički iz Niša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading