TRAGEDIJA KOJA SE PAMTI! Navijač Zvezde udaren PALICOM U GLAVU, bio u KOMI, pa PREMINUO! "Delije" ne zaboravljaju svog saborca!

Autor:

Sport

19.04.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova vest tada je potresla čitavu našu zemlju.

TRAGEDIJA KOJA SE PAMTI! Navijač Zvezde udaren PALICOM U GLAVU, bio u KOMI, pa PREMINUO! "Delije" ne zaboravljaju svog saborca!

Foto: Starsport

"Delije" protiv Mladosti GAT

Krajem marta 1992. godine desio se jedan veliki navijački sukob sa smrtnim ishodom.

U tuči pred 90. večiti derbi koji je završen pobedom Zvezde na penale (4:2 posle 0:0 u regularnom toku), stradao je jedan navijač crveno-belih.

Tačnije, nesrećni Stefan udaren je palicom u glavu i pao je u komu, a stradao je posle 28 dana. Sada "delije" dokazuju da ga nisu zaboravile i jednom objavom setile su se svog nekadašnjeg saborca.

Tridesetjedna godina bez Stefketa, zadobio je koban udarac u glavu limenom palicom u tuči kod juga JNA, preminuo je nakon 28 dana u komi, po njemu je snimljena pesma 'Legendo moga kraja' - stoji u jednoj objavi na Tviteru.

 

 

Stefan je bio jedna od prvih navijačkih žrtava, a preminuo je na današnji dan pre tačno 31 godine.

Sećanje na njega ne napušta severnu tribinu.

Inače, taj 90. večiti derbi razočarao je ljubitelje fudbala i pored toga što je bio prvi posle velike pobede kluba sa Marakane u Tokiju kada je pao čileanski Kolo Kolo, a Zvezda je stigla do Interkontinentalnog kupa. Posle 90 minuta bilo je 0:0, a penalima je Zvezda dobila 4:2 (po tadašnjem sistemu takmičenja izvodili su se jedanaesterci posle nerešenog rezultata). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading