PRESEDAN USRED TAKMIČENJA: UEFA donosi RADIKALAN potez - IZBACUJU reprezentaciju tokom kvalifikacija?

Autor:

Sport

29.03.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potez o kom bruju čitava Evropa.

PRESEDAN USRED TAKMIČENJA: UEFA donosi RADIKALAN potez - IZBACUJU reprezentaciju tokom kvalifikacija?

Foto: Twiiter.com/Euro 2024

Evropska kuća fudbala ponovo razmatra da izbaci Belorusiju iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iako su kvalifikacije za predstojeću smotru u fudbalu već započele.

Do sada je već jedna zemlja izbačena iz kvalifikacija, u pitanju je naravno Rusija, a sada bi slično moglo da sačeka i Belorusiju, zbog političkih veza između ove dve zemlje. Konačna odluka će biti doneta na sledećem sastanku Izvršnog odbra UEFA, koji je na programu 4. aprila.

Ukoliko dođe do izbacivanja Belorusije, to će značajno uticati na situaciju u njenoj grupi, pošto je zemlja sa istoka Evrope već odigrala dva svoja duela, od toga jedan u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA

Zbog poznate situacije, Belorusi ne smeju da svoje mečeve igraju kod kuće, pa je tako duel sa Švajcarskom odigran u Novom Sadu, a dželat Srbije sa prethodna dva prvenstva sveta je slavio sa ubedljivih 5:0.

Nakon toga su igrali i sa Rumunijom, a u Bukureštu je domaća reprezentacija slavila sa 2:1.

Ako Belorusija napusti kvalifikacije prevremeno, grupa I će ostati na samo pet učesnika - Švajcarsku, Rumuniju, Izrael, Andoru i tzv. Kosovo.

Zahtev o izbacivanju Belorusije su uputili zastupnici u Evropskom parlamentu iz svih političkih stranaka. Kao razlog naveli su blisku vezu ove zemlje sa Rusijom, kao i zbog ljudskih prava u toj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading