LUDNICA U ASTANI: Danska vodila 2:0 do same završnice, a onda je Novak Simović pogurao Kazahstan ka neverovatnom preokretu (VIDEO)

Autor:

Sport

26.03.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danci doživeli šokantan poraz.

LUDNICA U ASTANI: Danska vodila 2:0 do same završnice, a onda je Novak Simović pogurao Kazahstan ka neverovatnom preokretu (VIDEO)

Foto: Starsport

Novak Simović

Fudbalska reprezentacija Danske doživela je neverovatan poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je na strani posle ogromnog preokreta izgubila od Kazahstana sa 3:2.

Taj meč igrao se u okviru drugog kola Grupe H.

Oba gola za Dance postigao je Rasmus Hojlund, koji je mrežu domaće selekcije tresao u 21. i 36. minutu.

Na taj način je napadač Atalante samo potvrdio sjajnu formu, pošto je u četvrtak het-trikom srušio Finsku.

Činilo se da će Danci tim golovima ostvariti rutinski trijumf, ali je u poslednjih 20 minuta usledila prava ludnica.

Prvi gol za Kazahstan viđen je u 73. minutu, kada je Bahtijor Zajnutdinov realizovao penal koji je dosudio srpski arbitar Novak Simović.

Republika

Foto: Starsport

Novak Simović

Zatim je viđen blickrig Kazahstanaca.

Askat Tagibergen je u 86. minutu poravnao rezultat, a pobedu domaćoj reprezentaciji doneo je Abat Aimbetov tri minuta kasnije.

Inače, meč u Astani je bio istorijski, pošto su po prvi put na jednoj UEFA utakmici kompletan sudijski tim činili srpski arbitri.

Pomoćnici Novaku Simoviću su bili Nikola Đorović i Miloš Simović, inače rođeni vrat glavnog sudije, a četvrti arbitar bio je Lazar Lukić. U VAR sobi sedeli su Momčilo Marković i Jelena Cvetković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading