OGLASIO SE ŽFK RAD: "Građevinarke" spremne da prihvate krivicu - "OVO JE SRAMOTA" (FOTO)

Autor:

Sport

26.03.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Klub smo koji od samog osnivanja neguje prave i sportske vrednosti sa akcentom na humanost i zbog toga oštro osuđujemo svaki vid nasilja kako verbalnog, a posebno fizičkog."

OGLASIO SE ŽFK RAD: "Građevinarke" spremne da prihvate krivicu - "OVO JE SRAMOTA" (FOTO)

Foto: Instagram printscreen/zfkrad

Igračice Rada, Nevena Marković i Aleksandra Ubović, pesnicama su nasrnule na Sofiju Ilić, koleginicu iz Požarevca i to tokom utakmice Požarevljanki sa Zemunom, u 11. kolu Prve lige za žene (više o tome pročitajte OVDE).

Nakon nemilih scena zvaničnim saopštenjem oglasio je ŽFK Rad.

- Tokom čitavog današnjeg dana u medijima nažalost možete pročitati nimalo afirmativan tekst o ženskom fudbalu. Povod je prošlonedeljni nemili Događaj koji se desio na Adi Ciganliji, a jedne od aktera su i naše dve igračice. Postupak je u toku pred Disciplinskom komisijom FSS i do konačne presude nećemo javno iznositi svoj sud.

Verujemo u nadležne institucije i u to da će svi u skladu sa učinjenim snositi odgovornst za svoje postupke. Apelujemo ovom prilikom na medije da prilikom objavljivanja vesti na ovu temu budu objektivni i realni što treba da im i bude cilj kao novinarima.

Razumemo da je u ovoj državi najzanimljivije čitati o nasilju, a posebno kada su u pitanju žene - što kao počinioci što kao žrtve istog. Snimak incidenta je prosleđen tamo gde treba i to je najmerodavnije za procenu da li je bilo pesničenja ili ne.

Klub smo koji od samog osnivanja neguje prave i sportske vrednosti sa akcentom na humanost i zbog toga oštro osuđujemo svaki vid nasilja kako verbalnog, a posebno fizičkog.

Ukoliko se utvrdi krivica naših igračica uradićemo sve što je neophodno kako se ponovo ne bi dogodilo isto ni slično, jer ovo je pre svega velika sramota ne samo za naš klub već i za kompletan ženski fudbal u Srbiji - piše u saopštenju ŽFK Rad.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading