DALIĆ U NEVERICI: Selektor Hrvatske pronašao razlog za VELIKI KIKS na startu kvalifikacija!

Autor:

Sport

26.03.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bronzana ekipa sa Mundijala u Kataru je razočarala svoje navijače.

DALIĆ U NEVERICI: Selektor Hrvatske pronašao razlog za VELIKI KIKS na startu kvalifikacija!

Foto: Tanjug/AP

Fubalska reprezentacija Hrvatske odigrala je samo 1:1 (1:0) sa selekcijom Velsa u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Nemačkoj.

Imali su domaćini prednost još od 28. minuta, kada je strelac bio Andrej Kramarić, ali nisu uspevali da stignu do drugog pogotka i da reše pitanje pobednika meča. Na kraju su za to kažnjeni, i to u 93. minutu, kada se posle gužve u šesnaestercu domaćih najbolje snašao Nejtan Brodhed i gostima doneo neočekivano izjednačenje.

Posle meča se oglasio i selektor Hrvatske Zlatko Dalić, koji je svestan da ovo nije rezultat koji su navijači očekivali.

- Šokantan kraj – konstatovao je Dalić. 

Kao razlog za neuspeh je naveo veliki broj promašenih šansi pri rezultatu 1:0.

- Imali smo potpunu kontrolu, dominirali smo uprkos padu od petnaestak minuta u drugom delu. Ali nismo postigli drugi pogodak koji je bio ključan. Znali smo da su opasni iz prekida i na kraju smo izgubili dva boda. Tako je to u fudbalu, nekad dobiješ, nekad izgubiš. Mogli smo da damo drugi gol i trebalo je da sve rešimo u 90. minuta.

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić i Luka Modrić

Sada sledi meč sa neugodnom Turskom, koji je na programu u utorak 28. marta, a u slučaju neuspeha, Hrvati bi sebe doveli u nepriliku pred nastavak kvalifikacija za EURO.

- Malo nas je ovo zabrinulo, ali moramo da se pripremimo za Tursku. Biće nekih promena u zavisnosti od toga kako se momci osećaju. Videćemo. Nema smisla da sada plačemo. Bodovi se i sakupljaju i gube. Nekako na početku kvalifikacija nama rezultati budu lošiji. Najvažnije je koliko ćemo bodova imati na kraju i da li ćemo proći dalje – zaključio je Dalić.

Turska je u prvom kolu kvalifikacija savladala Jermeniju sa 2:1. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading