PIKSI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE! Srbi CILJAJU evropske trofeje!

Autor:

Sport

10.03.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor naše reprezentacije imao je šta da vidi.

PIKSI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE! Srbi CILJAJU evropske trofeje!

Foto: Tanjug/AP

Nema nas u Ligi šampiona, ali u ostalim evropskim takmičenjima blistamo!

Srpski fudbaleri vodiće glavnu reč kada je borba za trofeje u Ligi Evrope i Ligi konferencija u pitanju. Kada se pogledaju rezultati prvih utakmica u osmini finala ovih takmičenja može se zaključiti da Dragan Stojković Piksi ima razlog da zadovoljno trlja ruke!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Stojković Piksi

 

Da krenemo redom...

SUROVA DOMINACIJA

U Ligi Evrope viđena je totalna dominacija Srba. Igrači iz naše zemlje, ukupno njih šestorica, ostvarili su stoprocentan učinak u ovoj fazi, a na sve to njihovi timovi nisu primili pogodak!

Nemanja Matić i Mile Svilar sa Romom savladali su Sosjedad rezultatom 2:0, Dušan Vlahović i Filip Kostić vodili su Juventus ka pobedi protiv Frajburga (1:0), dok su Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj u dresu Sevilje bili bolji od Fenerbahčea (2:0).

Svilar je jedini koji je čitav meč presedeo na klupi, Matić je igrao 90 minuta i zaradio žuti karton, Vlahović nije uspeo do gola za 67 minuta na terenu, Kostić je upisao asistenciju za 78 minuta u igri, dok su Dmitrović i Gudelj odigrali čitav meč za Sevilju i bili su jedni od glavnih razloga što ovaj tim nije primio pogodak.

SAMO JEDAN PORAZ

Odlični su bili Srbi i u Ligi konferencija.

Luka Jović odigrao je čitav meč za Fiorentinu koja je savladala Sivaspor sa 1:0 i asistirao je za jedini gol, a njegovi saigrači Nikola Milenković i Aleksa Terzić nisu bili na terenu. Milenković je meč posmatrao sa klupe, dok je Terzić i dalje povređen, pa nije bio u sastavu.

Aleksandar Čavrić uspeo je da odigra 2:2 sa Slovanom na gostovanju Bazelu i na terenu je proveo 77 minuta, a Danijel Aleksić takođe se vratio neporažen sa gostovanja Gentu i za svoj Bašakšehir odigrao je 60-ak minuta. U igru je ušao u 15. minutu, a izašao je u 75.

Jedino Nenad Tomović nije uspeo do novog iznenađenja jer je sa AEK-om iz Larnake izgubio 0:2 od Vest Hema i to na Kipru.

Tim još jednog Srbina Miloša Pantovića, Union Berlin, odigrao je 3:3 sa belgijskim Union Sent Žilom, ali naš fudbaler nije bio u protokolu, kao ni na jednom meču Lige Evrope do sada ove sezone.

SERGEJ PORAŽEN U UTORAK

Fenomenalan učinak srpskih fudbalera u Ligi Evrope donekle je pokvario Sergej Milinković-Savić koji je u utorak odigrao svih 90 minuta u porazu Lacija od AZ Alkmara u Rimu (1:2).

Ipak, Sergej i njegovi saigrači pokazali su da mogu da se nose sa Holanđanima, te nije isključeno da će u revanšu uspeti da nadoknade propušteno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading