SELEKTOR OBJAVIO SPISAK: Ko su najveći Piksijevi DŽOKERI IZ RUKAVA?

Autor:

Sport

07.03.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković je saopštio listu od 36 igrača na koje računa u predstojećim utakmicama.

SELEKTOR OBJAVIO SPISAK: Ko su najveći Piksijevi DŽOKERI IZ RUKAVA?

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije uskoro započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a selektor "orlova" je odabrao igrače na koje računa u predstojećim utakmica protiv Litvanije 24. marta, odnosno Crne Gore tri dana kasnije.

Na prvi pogled čini se da spisak nikada nije bio duži, pošto se na njemu nalazi čak 36 imena, od čega su neka iznenađujuće našla mesta na spisku.

GOLMANI

Piksi je pozvao petoricu golmana, a priliku da prvi put zaigra za Srbiju će imati i Vladan Kovačević, koji je od nedavno stekao to pravo. Mesto na spisku je našao i Dragan Rosić, golman Radničkog iz Niša, dok Mileta Svilara nema ni među petoricom čuvara mreže.

Foto: Starsport

Dragan Rosić, golman Radničkog iz Niša

ODBRANA

Što se tiče odbrane, u njoj nema Stefana Mitrovića, štopera Hetafea, koji je jedini igrač koji fali sa spiska Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ostatak je manje više očekivan, sa izuzetkom Nemanje Stojića, koji igra za ekipu TSC-a

Foto: Starsport

Stefan Mitrović će propustiti predstojeće mečeve kvalifikacija

SREDINA

I na sredini smo videli neke neočekivane igrače. Na spisku se nalazi Vladimir Lučić, vezista Čukaričkog, a tu je i Veljko Simić, koji nastupa za Vojvodinu i koji je bio kapiten Srbije na nedavno odigrnaoj prijateljskoj utakmici protiv selekcije SAD-a.

Foto: Starsport

Veljko Simić je bio kapiten Srbije protiv SAD-a

NAPAD

Srbija će konačno dobiti priliku da na delu vidi Lazara Samardžića, koji je pre manje od deset dana stekao pravo nastupa za "orlove". Tu je i Nikola Štulić, koji igra belgijski Šarloa, a na spisku se nalazi i Dejan Joveljić, napadač Los Anđeles Galaksija.

Foto: Tanjug/AP

Dejan Joveljić igra u MLS-u

Čini se da je selektor Srbije odlučio da nekim mlađim snagama da snagu, kao i da nagradi najbolje igrače Superlige Srbije. Ipak, jasno je ko će vrlo verovatno biti u najužem Piksijevom izboru za prve dve utakmice u kvalifikacijama, gde se od Srbije očekuje da osvoji maksimalnih šest bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading