BOGDANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo šta je PORUČIO večitima posle OČAJNOG 169. Derbija!

Autor:

Sport

06.03.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni as madridskog Atletika i stručni analitičar Rade Bogdanović dao je svoje viđenje 169. Večitog derbija

BOGDANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU! Evo šta je PORUČIO večitima posle OČAJNOG 169. Derbija!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Rade Bogdanović

Crvena zvezda je savladala Partizan u 169. Večitom derbiju i najljućem rivalu iz Humske pobegla na 16 bodova.

Ipak, ni Radeta Bogdanovića, kao ni većinu fudbalskih poklonika nije oduševilo izdanje aktera najveće svetkovine koju su najtrofejniji klubovi prikazali.

- Ukoliko se derbi uzme kao merilo bilo čega, a mora jer su to naša dva najjača kluba, nameće se zaključak da ni Crvena zvezda ni Partizan nemaju šta da traže u Evropi. Ovakvi kakvi su, najbolje je da ne izlaze van granica naše lepe zemlje. Nekad mi je lepše da gledam mečeve nekih drugih klubova, jer makar nema amaterizma i nevaspitanja u ponašanju kao kod ovih preplaćenih zvezda. Da znaju sa loptom, ne bi se tukli, ne bi gledali šta rade navijači i kako ko proslavlja golove. A kad ne znaju, onda im sve odvlači pažnju – rekao je Bogdanović za "Informer".

On je dodao da su promene neophodne u oba tabora.

Crvena zvezda mora da promeni ceo stručni štab, nekih 30 odsto uprave i 50 odsto igrača. Sadašnji trener Milojević bio je pomoćnik Stankoviću, a Stanković trenutno vodi poslednjeplasirani tim Serije A. Ne može taj Milojević da uđe u svlačionicu Crvene zvezde i kaže: “Dobar dan, ja vas vodim kroz Ligu šampiona.” Znam da su neka pojačanja završena, ali malo je sve to. Mora mnogo bolje. Evo da budem blag, moraće mnogo toga da se promeni do Evrope. Jedina sreća je što Crvena zvezda ima siguran prihod, pa će moći nešto da popravi – mišljenja je Rade.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Šampion Srbije je gotovo pred odbranom titule i direktnim plasmanom u Ligu šampiona, dok klub iz Humske vodi veliku borbu za drugo mesto i ulazak u kvalifikacije za najelitnije evropsko fudbalsko.

– Partizan je u još goroj situaciji od Crvene zvezde. Zvezda makar ima jezgro igračkog kadra i ljude koji su dugo u klubu, a Partizan nema ništa. Najpre mora da se reši uprave, koja je, čini mi se, svakako odlazeća. Ta uprava ih je samo vukla naniže, u svim segmentima. Posle dolazi na red sve ostalo. Imaće malo lakše protivnike, ali teško će da se izbori sa njima. Ako bude para, moraće svašta da menjaju, ali ne znam odakle će biti para – dodaje nekadašnji fudbaler madridskog Atletika.

Sve je veći priliv stranaca, što se videlo i u 169. Večitom derbiju, dok mladih fudbaleri mogu da se izbroje na prstima jedne ruke.

– Loše je kad ne postoje domaći igrači, naši reprezentativci, koji vode glavnu reč u timovima. Nema takvog ni u Zvezdi ni u Partizanu. U oba kluba stranci vode glavnu reč i to je dosta tužno. Uzimajući sve u obzir, u ovom trenutku nisam video nijednog igrača u formi, da može da izdrži ritam 90 minuta ni u našem prvenstvu, a ne u Evropi – istakao je Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading