CRNO-BELI SLOŽNI U OCENAMA: Ambicije se MENJAJU, idemo u Ligu šampiona ako KRITERIJUMI BUDU ISTI!

Autor:

Sport

04.03.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menig, Rikardo, Urošević i Marković izneli su svoje utiske posle derbija.

CRNO-BELI SLOŽNI U OCENAMA: Ambicije se MENJAJU, idemo u Ligu šampiona ako KRITERIJUMI BUDU ISTI!

Foto: Starsport

Igrači Partizana oko sudije

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 169. večitom derbiju (1:0).

Jedini pogodak postigao je Aleks Vigo u 4. minutu, a u svetkovini srpskog fudbala mogli smo da vidimo apsolutno sve osim lepršave igre. Bilo je udaraca, tuča, oštrih startova, krvavih glava, svađa, incidenata i kartona, te tek poneka prilika i pogodak koji je postignut nehotično.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

Partizan sada zaostaje 16 bodova za Zvezdom, a pod velikim znakom pitanja je i drugo mesto jer TSC i Čukarički dišu sa vratom sa bodom, odnosno tri boda manje od crno-belih.

Fudbaleri Partizana bili su složni u izjavama da su zaslužili više na derbiju, ali i da su sada ambicije vezane za to drugo mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kvinsi Menig

- Razočaran sam. Mislim da smo zaslužili bolje, posebno u drugom poluvremenu. Sada se moramo fokusirati na sledeću utakmicu. Partizanu je sada imperativ drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. Da, verujemo da ćemo uspeti ali, polako. Idemo utakmicu po utakmicu.

Republika

Foto: Starsport

Kvinsi Menig, Strahinja Eraković i Srđan Mijailović

 

Rikardo Gomeš

- Meč nismo započeli dobro. Iz glupe situacije smo primili gol, ali smo potom pokazali reakciju. Na žalost, iako smo stvorili šanse - nismo uspeli da postignemo gol. Ali, i ovo je fudbal - nekad zaslužujete bolji rezultat, ali ga nema.

U drugom poluvremenu igralo se dosta bolje ali lopta, i pored mnogo šansi, nije završila u mreži protivnika?

- Da, jednostavno lopta nikako da uđe u gol, ali šta mi tu možemo. Važno je samo da nastavimo da se trudimo, da damo sve od sebe i onda će rezultati biti bolji.

Borba se nastavlja?

- Da, naravno. Možda sam u tom jednom momentu pokazao emociju, ali sam samo pokušao da odbranim svoj tim posle situacije koja se desila. Na žalost dobio sam crveni karton, ali možda je to i dobra stvar.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović i Rikardo Gomeš

 

Slobodan Urošević

- Rezultatski nije dobro, pošto smo izgubili. Bili su bolji za taj jedan gol. Mislim da smo mi bili konkretniji, ali su oni pobedili. Čestitam na tome. Mi idemo dalje, borićemo se. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, mnogo bolju nego prošle nedelje. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Videli smo da možemo. Možda smo bili za nijansu slabiji u prvom poluvremenu u odnosu na to kako smo igrali u drugom, ali videli smo da tako treba igrati od početka. Derbi je posebna priča i nosi mnogo nervoze, tako da to mogu da opravdam sa te strane. Moramo da se opustimo, da igramo. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i početi da pobeđujemo.

Dva zaista različita poluvremena. U drugom ste podsetili na mečeve sa Kelnom, Nicom, na lepe utakmice i igru. Nedostajao je uz sve i gol, ali da li takvu igru možemo da očekujemo i u nastavku sezone?

- Potrudićemo se. Da li će biti takva igra ili bolja ili, možda, malo slabija, za početak je važnije da počnemo da pobeđujemo, da uhvatimo neki zalet, da povratimo samopouzdanje i onda će i igra biti bolja.

Republika

Foto: Starsport

Igrači Partizana oko sudije

 

Važno je osigurati drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Verujem da ćemo osigurati, ako kriterijumi budu isti za sve.

Svetozar Marković

Da nije bilo onog gola u 4. minutu, utakmica bi imala drugačiji pravac?

- Niko nije očekivao da ćemo pružiti ovakvu igru, posebno u drugom poluvremenu. Loše smo ušli u utakmicu, prvih pola sata nismo uspevali da igramo pas, bili smo u grču, vremenom je krenulo, čak i sa igračem manje smo imali veći posed lopte. Na žalost, zbog lošeg ulaska u utakmicu i rano primljenog gola smo na kraju izgubili.

Večiti rival ima 16 bodova prednosti, ali na terenu, po prikazanoj igri, nije tako delovalo. Kako si ti video Crvenu zvezdu?

- Da pričam da smo bolja ekipa ili da zaslužujemo više - nema smisla. Večiti rival beži 16 bodova, na nama je da preostale utakmice pobedimo i da se još bolje upoznamo sa novim šefom. Bodovna razlika je ogromna, ali kako smo izgledali u drugom poluvremenu je ono kako bi trebalo da igramo u budućnosti.

Da li ti se čini da se Partizan kasno probudio?

- Sigurno da je kasno. O tome ne treba ni govoriti. Šesnaest bodova je ogromna razlika, ali ovo drugo poluvreme je nešto čemu treba da težimo i što treba da nas vodi da ubuduće izgledamo tako.

Republika

Foto: Starsport

Svetozar Marković

 

Da li nam je nedostajalo i fudbalske sreće?

- U dosta situacija je potrebno da te i sreća pogleda da bi ostvario nešto. Mislim da je njih, uz sve to što su bolje ušli u utakmicu, pogledala i sreća, jer su postigli gol kakav su postigli. Nama ostaje da se okrenemo sledećoj utakmici koju igramo u sredu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading