ISTORIJSKA BRUKA, "ŠAMAR" OD RADNIČKOG, PA PORAZ U DERBIJU: Partizan se drma i drugo mesto - Duljaj ima težak zadatak!

Autor:

Sport

05.03.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na šest kola do kraja regularnog dela prvenstva, rivali su znatno bliži crno-belima, nego što su oni Crvenoj zvezdi. TSC je na na samo bod zaostatka, Čukarički na tri, a Vojvodina na pozamašnih minus osam.

ISTORIJSKA BRUKA, "ŠAMAR" OD RADNIČKOG, PA PORAZ U DERBIJU: Partizan se drma i drugo mesto - Duljaj ima težak zadatak!

Foto: Starsport

Odličan start prolećnog dela Superlige uneo je optimizam u redove Partizana. Crno-beli su u Kruševcu minimalnim rezultatom savladali Napredak, dok je Crvena zvezda remizirala na Marakani protiv Vojvodine (1:1). Prišao je "parni valjak" aktuelnom šampionu na osam bodova zaostaka, mirisalo je na priključak u borbi za titulu, ali onda je usledio "šamar" od novosadske Mladosti - 0:4.

Na sramotan poraz nadovezao se i remi protiv kragujevačkog Radničkog, a neuspeh u "večitom derbiju" ugasio je sve nade kluba iz Humske.

Partizan će, po svemu sudeći, morati da se zadovolji drugim mestom u Superligi.  A, kako sada stvari stoje, Igor Duljaj i njegovi puleni moraće dobrano da se potrude kako bi odbranili poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Na šest kola do kraja regularnog dela prvenstva, rivali su znatno bliži Partizanu, nego što je on Zvezdi. TSC je na na samo bod zaostatka, Čukarički na tri, a Vojvodina na pozamašnih minus osam. 

Do početka plej-ofa Partizan ide na noge Vojvodini i Čukaričkom, a ne treba zaboraviti ni novi "večiti derbi" koji će se odigrati kada se Superliga bude podelila na plej-of i plej-aut. Pored crveno-belih u doigravanju ih zatim očekuju novi okršaji sa direktnim konkurentima za vicešampionsku poziciju.

U situaciji kada je titula "misaona imenica", drugo mesto će se za Partizan smatrati uspehom.

Podsetimo, ulog je ogroman. Drugoplasirani ide direktno u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Samim tim, imaće obezbeđeno učešće u Evropi (ako ispadne odmah u tim kvalifikacijama, ide u plej-of za Ligu Evrope, pa i da tamo bude neuspešan čeka ga grupna faza Lige konferencije).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading