NOVA TITULA ZA NOVI REKORD: Svetska kruna i 100. pehar u istoriji za Real Madrid!

Autor:

Sport

11.02.2023

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Real je peti put osvojio Svetsko klupsko prvenstvo, ali je pre toga u tri navrata bio osvajač Interkontinentalnog kupa što je u zbiru osam titula prvaka sveta.

NOVA TITULA ZA NOVI REKORD: Svetska kruna i 100. pehar u istoriji za Real Madrid!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida postali su klupski prvaci sveta nakon što su u finalu u Maroku savladali Al Hilal iz Saudijske Arabije nakon prave goleade - 5:3.

Real je peti put osvojio Svetsko klupsko prvenstvo, ali je pre toga u tri navrata bio osvajač Interkontinentalnog kupa što je u zbiru osam titula prvaka sveta. Grandiozan način da se stigne do 100. pehara u klupskoj istoriji.

 

 

Pojačan oporavljenim kapitenom Karimom Benzemom Real je poveo u 13. minutu upravo njegovom asistencijom za Brazilca Vinisijusa Žuniora. Samo pet minuta kasnije Urugvajac Federiko Valverde duplirao je prednost prvaka Evrope.

Rival iz Saudijske Arabije nije se predavao i u 26. minutu nekadašnji napadač Porta Musa Marega uspeo je da smanji prednost špnaskog tima na 2:1.

U drugom poluvremenu publika je mogla da uživa u još više golova i lepih poteza.

Karim Benzema u 54. i Valverde svojim drugim pogotkom u 58. minutu doneli su Real Madridu više nego ubedljivu prednost, da bi Argentinac Lusijano Vieto u 63. minutu samo ublažio prednost kraljevskog kluba.

Međutim, Real se nije tu zaustavio i u 69. minutu mladi Brazilac Vinisijus Žunior još jednom je matirao odbranu rivala, da bi Vieto novim golom u 79. minutu postavio konačnih 5:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading