KATASTROFA ZA SRBIJU: Fudbalska reprezentacija PROPUŠTA Evropsko prvenstvo?

Autor:

Sport

02.02.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu naši fudbaleri imali sreće, pa plasman na prvenstvo deluje kao nerealan cilj.

KATASTROFA ZA SRBIJU: Fudbalska reprezentacija PROPUŠTA Evropsko prvenstvo?

Foto: Starsport

FSS

Mlada U21 reprezentacija Srbije dobila je protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2025. godine u Slovačkoj.

"Orlići" će igrati u Grupi F, a sa njima su tu još i selekcije Engleske, Ukrajine, Severne Irske, Azerbejdžana i Luksemburga.

Prvi mečevi kvalifikacija odigraće se u septembru 2023, a kvalifikacije će trajati do oktobra 2024. godine.

Čini se da je Srbija mogla i bolje proći u ovom izvlačenju kuglica. Engleska je svakako prvi favorit za plasman dalje, predvođena mladim Harvi Eliotom, koji sve više dobija šansu u prvom timu Liverpula, a ni Ukrajina nije naivan rival, pa se čini da je Srbija objektivno tek treća reprezentacija po kvalitetu, što nam značajno otežava odlazak u Slovačku.

Na EURO će direktno proći devet pobednika grupa, kao i tri najbolja drugoplasirana tima. Preostalih šest drugoplasiranih će igrati baraž za poslednja tri mesta.

Izabranici selektora Gorana Stevanovića će do starta kvalifikacija imati još nekoliko prijateljskih provera, a u septembru kreću bitke za plasman na najveću evropsku smotru.

Reprezentacija Srbije je poslednji put igrala na Evropskom prvenstvu 2019. godine u Italiji, a prethodna dva ciklusa nismo uspeli da izborimo plasman na prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading