SKANDAL! FIFA OŠTRO kaznila Srbiju posle Mundijala u Kataru!

Autor:

Sport

13.01.2023

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo dvostruki aršini u režiji FIFA.

SKANDAL! FIFA OŠTRO kaznila Srbiju posle Mundijala u Kataru!

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić

Međunarodna kuća fudbala kaznila je Srbiju zbog ponašanja njenih navijača tokom Svetskog prvenstva u Kataru.

FSS će na račun FIFA morati da uplati 50.000 franaka, a pored naše države, kažnjeni su još i Meksiko i Ekvador.

Naime, Srbija je kažnjena zbog skandiranja naših navijača na meču sa Švajcarskom i uvreda na nacionalnoj osnovi prema fudbalerima Švajcarske koji su albanskog porekla.

S druge strane, Meksiko je kažnjen sa 100.000 švajcarskih franaka zbog anti-gej skandiranja, dok je Ekvador kažnjen sa pet puta manjom cifrom, zbog uvreda koje su bile upućene na račun Čileanaca.

Foto: Tanjug/AP

Sukob na meču Srbija-Švajcarska

Pored toga, pokrenut je i disciplinski postupak protiv Argentinaca zbog nedoličnog ponašanja igrača i kršenja fer-pleja, a to se pre svega odnosi na Emija Martineza, koji je šokirao svet na dodeli pehara.

Osim njega, u centru pažnje je još nekoliko fudbalera, koji su predvođeni kapitenom Lionelom Mesijem trčali i pevali kroz prostor za zvanične intervjue i oštetili slabe pregradne zidove, i nisu se zaustavili da razgovaraju sa međunarodnim medijima.

Zanimljivo, FIFA nije odlučila da uputi nikakve kazne na adresu Švajcarske, i pored silnih provokacija koje su bile upućene našim igračima.

Podsetimo, prvenstvo sveta je završeno 18. decembra, a Argentina je osvojila titulu, posle pobede nad Francuskom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dardani

15.01.2023 00:46

Vi i mexicanci ste ista kategoria ! Dno dna covecanstvs. Niko vas ne voli. Zao mi je vase zenske. Dobre su.