MIHAJLOVIĆEVA ISPOVEST O BOLESTI KIDA DUŠU: Doktor je bio šokiran da sam još na nogama, ja došao sa trčanja, MORAO SAM!

Autor:

Sport

16.12.2022

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako je Mihajlović govorio o svojoj bolesti!

MIHAJLOVIĆEVA ISPOVEST O BOLESTI KIDA DUŠU: Doktor je bio šokiran da sam još na nogama, ja došao sa trčanja, MORAO SAM!

Foto: Starsport

Vest o smrti Siniše Mihajlovića odjeknula je kao grom i zavila sportski svet u crno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

Tokom intervjua koji je svojevremeno dao u jednoj emisiji za beogardske medije, govorio je o svojoj bolesti.

On je otkrio da su mu karantin i izolacija zbog koronavirusa došli kao odmor, jer je prethodno bio u najgorim mogućim uslovima.

Dva meseca karantina najbolji period života

- Ja sam proveo dva najlepša meseca u životu, nekim ljudima je teško palo, a gledajući sa moje tačke gledišta gde sam četiri meseca proveo u sobi koja je tri sa tri, gde nisam otvarao prozore, nisam mogao da udahnem vazduh, niko nije mogao da mi dođe u posetu, ili samo jednom nedeljno.

- Vidim da je mnogima teško palo, jer su navikli da rade drugačije, rade po ceo dan, dođu prespavaju i opet na posao. Sada su po 24 sata bili sa ženama, pa je bilo dosta nasilja u porodici razvoda i slično - objašnjavao je Mihajlović.

Na pitanje koliko ga je bolest osvestila i da li je pre toga imao strahove da će možda da se razboli, Siniša je rekao.

- Nisam imao strahove, bio sam zdrav stalno, jer ja treniram svaki dan, mislio sam da meni ne može da se desi.To sam otkrio na Sardiniji.

- Igrao sam padel (igra sa reketima prim aut.) bio sam okej. Kad dobiješ leukemiju, kažu brzo se umoriš, izlaze ti neke tačke na nogama, krvare ti desni.

- Nisam imao ništa od toga i osećao sam se dobro. Ceo dan sam se bavio sportom. Igrao stoni tenis sa sinovima. I kad sam ustao sledeće jutro ne mogu da stanem na nogu, mislio sam da sam uklještio neki mišić.

- Javim se doktoru Bolonje, on me poslao na magnetnu rezonancu, a tamo doktor mi kaže:

- Vi morate da imate veliki otpor za bol. Nisam video ovakav nalaz u 40 godina. Ja sam mislio da osoba sa ovakvim nalazom ne može da stoji, a vi ste došli na nogama. Ja mu kažem: doktore, ja sam sad trčao 10 kilometara.

Nijednog trenutka nisam sumnjao da ću da pobedim bolest

Inače, ja sam svaka tri meseca radio nalaze krvi jer mi je otac imao tumor pluća.

- Posle nekoliko dana, ja se brijem zove me doktor, kaže "Ajde dođi da ti kažem nešto" Počne nešto da okoliša, ja mu kažem "šta okolišaš, kaži"...

- On mi kaže "imaš leukemiju". Odradili smo još neke dijagnostike i kada smo utvrdili počeli smo lečenje.

Usledilo je pitanje da li je čitav proces gledao kao na još jednu utakmicu i pobedu koja mora da se ostvari, Mihajlović kaže:

- Morao sam da pokažem ljudima da ne treba da gube volju za životom. Kao što kaže jedan novinar u Italiji sad je leukemija u problemu jer je došla kod Siniše. Kad mi se desilo, ja sam od prvog momenta jedva čekao da krenem da se lečim ali nisam sumnjao nijednog momenta da ću ja to da pobedim. Tako sam se ponašao i tako sam radio.

- Imao sam sreću da odem u Bolonju u bolnicu gde su najbolji lekari. Ja sam im rekao samo recite šta treba da radim ja ću to da radim, ja ću to da pobedim.

- Nikad ne treba da izgubiš volju za borbom, volju za životom. Imao sam obavezu prema drugim ljudima ne samo prema familiji, jer su i drugi sportisti pratili situaciju i morao sam da dam primer.

Borio se kao lav

- Ne mislim da svi moraju da se bore kao ja sa takvom hrabrošću nego da imaju tu volju za životom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

- Ja sam takav i u životu kad imam neki problem idem da ga rešim. Dosta sam prošao u životu tako da sam posle ove bolesti, evo prošlo je sedam meseci i rezultati su dobri..

- Postao sam bolji čovek od toga. Četiri meseca nisam udahnuo čist vazduh. Tek kad sam izašao video sam koliko je to velika stvar. Te male stvari na koje pre nisam obraćao pažnju.

- Zahvalio bih se svim ljudima u Srbiji, prijateljima, poznatim i nepoznatima koji su slali poruku podrške. Navijačima Zvezde i svima ostalima koji su mi dali snage da izdržim i pobedim - rekao je Mihajlović.

- A posle toga da ideš kući da budeš sa porodicom da se šetaš po stanu meni je to bilo kao odmor.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading