MerkurXtip i Dnevnikov turnir ponovo zajedno!

Autor:

Sport

13.12.2022

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvedočeno jedna od najvećih sportskih manifestacija sa najdužom tradicijom je Dnevnikov turnir u malom fudbalu i u predstojećim danima doživeće svoje 58. izdanje.

MerkurXtip i Dnevnikov turnir ponovo zajedno!

Foto: Zoran Kazarević Laki

U okviru bivše države najveća fudbalska svetkovina koja je znala na terenima novosadskog Sajmišta da okupi i do 700 ekipa bila je u problemu minulih godina, ali na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, jasno da su teški dani iza ovog prepoznatljivog brenda.

 

Novu renesansu Dnevnikov turnir doživeo je prošle godine kada se kao generalni sponzor turnira pojavio MerkurXtip, kompanija koja je usko povezana sa sportom u Srbiji, kako regionalnim, tako i lokalnim, pa je stari sjaj ponovo tu. Ova saradnja pokazala se plodonosno u 57. izdanju turnira, a onda nije bilo razloga da se ne nastavi i ove godine.

Uprkos krizi koja je svuda oko nas, jasno je da se prave vrednosti moraju čuvati pa će ponovo čuvena igra na „petoparcu“ okupiti sam krem novosadskog i vojvođanskog fudbala, uz opasku da ove godine turnir ima međunarodni karakter, jer su se prijavile i dve ekipe iz Hrvatske. Mala sala Spens-a ponovo će biti poprište borbi 64 ekipa u konkurenciji seniora, a turnir počinje 24. decembra i trajaće do 15. januara, a nagradni fond iznosi nešto preko milion i po dinara.

Žreb za turnir obaviće se u sredu 14. decembra u 12 časova u lokalu MerkurXtip-a u ulici Modene, a za sve one koji ne mogu da prisustvuju biće obezbeđen prenos uživo putem YouTube kanala MerkurXtip-a koji će prenositi i sve utakmice sa Dnevnikovog turnira. Kao i ranije, žreb će biti poludirigovan u smislu da će osam najkvalitetnijih ekipa imati blago povlašćeni status i neće moći da se sastanu pre četvrtfinala.

Ponovo će se u saradnji MerkurXtip-a i Dnevnikovog turnira zakotrljati lopta „malim Spens-om“ u borbi za zvanje najboljih u više starosnih kategorija, ali ipak će seniori zauzeti glavna mesta pod reflektorima. Ovim turnirom prošlo je desetine hiljada fudbalera, a tribinama stotine hiljada gledalaca i svi su dali šmek novosadskoj fudbalskoj manifestaciji koja je poznata širom regiona. Očekuje se vrhunski nivo fudbala kao i prethodne godine, a više o turniru, terminima utakmica i akcijama MerkurXtip-a koje će pratiti sve, možete da se informišete putem društvenih mreža.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading