DOGOVARALI SMO SE DA SE VIDIMO! Ilić se prisetio Ješićeve ćerke: Velika tragedija, napustio nas je dobar čovek!

Autor: Marija Stefanović

Sport

08.12.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni kapiten Partizana nije mogao da sakrije emocije.

DOGOVARALI SMO SE DA SE VIDIMO! Ilić se prisetio Ješićeve ćerke: Velika tragedija, napustio nas je dobar čovek!

Foto: Starsport

Saša Ilić

Fudbalski svet zavijen je u crno - Miodrag Ješić izgubio je život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak na putu Ruma - Jarak.

Ješićev automobil u potpunosti je uništen, a da nesreća bude veća, nekadašnjeg igrača i trenera Partizana, koji je imao 64. godine, zadesila je ista sudbina kao i njegovu ćerku.

Mnogi viđeni i poznati ljudi iz sveta fudbala ostali su šokirani posle ove vesti, a jedan od njih je i legendarni kapiten Partizana Saša Ilić.

- Veoma sam potresen. Velika tragedija, posebno jer svi znamo da je i njegova ćerka na isti način izgubila život. Bio je veliki stručnjak, a pre svega dobar čovek. Sarađivali smo godinu dana u Partizanu i dosta sam naučio od njega. Čuli smo se dok sam bio u Bugarskoj, dogovarali smo se da se vidimo, ali nismo uspeli zbog mnogobrojnih obaveza. Želeo bih da izrazim saučešće porodici - istakao je Saša Ilić.

Republika

Foto: Starsport

Saša Ilić

Miodrag Ješić i Saša Ilić sarađivali su u prvom mandatu tragično nastradalog stručnjaka u Partizanu davne 1999/00. godine. U pomenutoj sezoni Partizan je zauzeo drugo mesto na tabeli Prve lige SRJ sa četiri boda zaostatka za Crvenom zvezdom. Te sezone crno-beli su igrali najefikasniji fudbal jer su u 40. odigranih kola postigli 111 golova odnosno čak 26 gola više od šampiona Crvene zvezde.

Tada je Partizan u evropskim takmičenjima lepo krenuo, eliminisao estonsku Floru (6:0, 4:1) i hrvatsku Rijeku (3:1, 3:0) u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali ih je na poslednjem koraku zaustavio Spartak iz Moskve.

Nastavili su crno-beli takmičenje u Kupu UEFA, ali ih je u prvoj rundi savladao engleski Lids. Ješić je na kraju te sezone podneo ostavku, a Saša Ilić se u prvom mandatu u Partizanu zadržao do januara 2004. godine kada je otišao na pozajmicu u Seltu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading