TRAGEDIJA: Poginuo Miodrag Ješić, čuveni igrač i trener Partizana!

Autor:

Sport

08.12.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jezivoj saobraćajnoj nesreći!

TRAGEDIJA: Poginuo Miodrag Ješić, čuveni igrač i trener Partizana!

Foto: Starsport

Miodrag Ješić

U saobracajnoj nesreći na putu Ruma-Jarak poginuo je Miodrag Ješic, bivši fudbaler i trener FK Partizan.

Miodrag Ješić život je izgubio je život posle saobraćajne nesreće i to sa 64 godine.

Dugo je Ješić bio igrač Partizana i u periodu od 1980. do 1985. ukupno je odigrao 144 meča u crno-belom dresu, te je postigao 13 pogodaka.

Kasnije je ostavio dubok trag i na klupi tima iz Humske. Miodrag Ješić bio je trener Partizana u dva navrata, prvi put u sezoni 1999/00, a drugi 2006/07.

Republika

Foto: Starsport

Miodrag Ješić

 

U sezoni 1999/00. je vodio ekipu Partizana. Zauzeo je drugo mesto na tabeli Prve lige SRJ sa četiri boda zaostatka za Crvenom zvezdom. U toj sezoni crno-beli su igrali najefikasniji fudbal jer su u 40. odigranih kola postigli 111 golova odnosno čak 26 gola više od šampiona Crvene zvezde. Što se evropskih takmičenja tiče Partizan je u kvalifikacijama za Ligu šampiona prvo eliminisao estonsku Floru (6:0, 4:1) zatim je eliminisana i hrvatska Rijeka takođe sa dve pobede (3:1, 3:0) da bi u poslednjem trećem kolu kvalifikacija beogradski klub bio eliminisan od Spartaka iz Moskve.[2] Partizan je zatim nastavio takmičenje u Kupu UEFA gde je eliminisan u prvom kolu od engleskog Lids junajteda. Ješić je na kraju sezone podneo ostavku.

Drugi mandat na klupi Partizana bio je u sezoni 2006/07. U maju 2006. godine po drugi put u karijeri je postavljen za trenera Partizana. Uspeo je u kvalifikacijama za Kup UEFA da eliminiše Maribor i Groningen i tako dovede crno-bele do grupne faze ovog takmičenja. Partizan je u grupnoj fazi zauzemo poslednje mesto u grupi jer je na četiri odigrana meča imao tri poraza i jedan nerešen meč. U Superligi Srbije klub je beležio slabe rezultate pa je Ješić podneo ostavku 6. januara 2007. a upravni odbor kluba je ovu odluku prihvatio. U momentu Ješićeve ostavke Partizan je bio na 4. mestu u Superligi sa 14 bodova zaostatka iza prvoplasirane Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading